Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βουλή: Παρών από ΝΔ, “ναι” από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αποχή από το Ποτάμι

Βουλή: Παρών από ΝΔ, “ναι” από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αποχή από το Ποτάμι

Ξεκαθαρίζει σιγά – σιγά η στάση των κομμάτων όσον αφορά την ψηφοφορία στην Βουλή για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η ΝΔ αναμένεται να ψηφίσει “παρών” όπως φάνηκε και από την σκληρή δήλωση – επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει “ναι” αφού σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «…σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μη χάσουν το εφ’ άπαξ βοήθημα οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι δεν πρέπει να πληρώσουν τους λανθασμένους χειρισμούς του κ. Τσίπρα. Ούτε και η χώρα βέβαια. Βοήθημα για το οποίο το ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα με δήλωση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά και υπερψηφίζει στην Βουλή». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν φαίνεται να συμφωνεί με την θέση αυτή αλλά δεν αναμένεται να βγει εκτός κομματικής γραμμής.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι θα ψηφίσει επίσης “ναι” διευκρινίζοντας: «… ενώ το ΚΚΕ έχει δηλώσει εξαρχής ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία επειδή οι συνταξιούχοι έχουν ανάγκη ακόμα και αυτό το ψίχουλο, η «είδηση» που δινόταν από την ΕΡΤ ήταν ότι ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψηφίζουν την τροπολογία. Από το βήμα της Βουλής ο Χρ. Κατσώτης χαρακτήρισε αυτήν την πρόκληση «αθλιότητα» και «βρώμικη προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ», τονίζοντας πως «είναι σαφέστατη η θέση μας ότι ψηφίζουμε και αυτήν την τροπολογία και την τροπολογία που παραδίδει τα παραχωρητήρια στους δικαιούχους του ΟΕΚ». Πρόσθεσε ότι «η ΕΡΤ πρέπει να ακούει καλύτερα και δεν θα πρέπει να πολεμάει το ΚΚΕ με αυτόν το βρώμικο τρόπο».

“Ναι” θα ψηφίσει και η Χρυσή Αυγή, αποχή αποφάσισε το Ποτάμι. Η Ένωση Κεντρώων δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα την θέση της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε