Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βουλή – Προϋπολογισμός: Σταθάκης: “Mega” ψέμα τα 37 ακίνητα – Είναι γνωστό πώς είμαι από πλούσια οικογένεια

Βουλή – Προϋπολογισμός: Σταθάκης: “Mega” ψέμα τα 37 ακίνητα – Είναι γνωστό πώς είμαι από πλούσια οικογένεια

– Για “mega” ψέμα έκανε λόγο ο υπουργό Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, παίρνοντας θέση στο θέμα που προέκυψε με το Πόθεν Έσχες και τα… 37 αδήλωτα ακίνητα.
– “Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια αν η Νέα Δημοκρατία δεν προσπαθούσε να ιδιωτικοποιηθεί αυτό το mega ψέμα και να το αναπαράγει”, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.
– Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει η σύζυγός του γι αυτά τα “αγροτεμάχια” και τα ποσά που ανέφερε ήταν κάτω του ενός ευρώ!
– “Είναι γνωστό πως ανήκω σε ευκατάστατη οικογένεια”.

Για “mega” ψέμα έκανε λόγο ο υπουργό Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, παίρνοντας θέση στο θέμα που προέκυψε με τη δήλωση του Πόθεν Έσχες και τα… 37 αδήλωτα ακίνητα.

Η ομιλία του κ. Σταθάκη ξεκίνησε με κάποια… tweets που ξεχώρισε, μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση στο twitter.
“Αναρωτιέμαι, πώς κρατάει ο Σταθάκης τα κλειδιά 37 ακινήτων”, ανέφερε το ένα, “Ο Σταθάκης τα ξεχνάει όλα εκτός από το αλτσχάιμερ”, ήταν το άλλο που ξεχώρισε, χαρακτηρίζοντάς το “σκληρό”.

“Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια αν η Νέα Δημοκρατία δεν προσπαθούσε να ιδιωτικοποιηθεί αυτό το mega ψέμα και να το αναπαράγει”, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

“Καλούμε να διορθώσω αυτό το mega ψέμα καταθέτοντας στη Βουλή τα σχετικά στοιχεία”, τόνισε και διευκρίνισε:

“Είχα και εξακολουθώ να έχω 4 ακίνητα. Τα 4 είναι 4. Δεν είναι 44. Καταθέτω τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή. Η σύζυγός μου διαθέτει 30… τόσα αγροτεμάχια στην Ορεινή Κορινθία και Ορεινή Αρκαδία. Αυτά είναι στα δικαστήρια από το 2004 και έγιναν ακίνητα και σπίτια, κατά το mega ψέμα”.

Στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει η σύζυγός του γι αυτά τα “αγροτεμάχια” και τα ποσά που ανέφερε ήταν κάτω του ενός ευρώ!

Πρότεινε, μάλιστα, και τίτλο στο Mega: “37 ευρώ είναι ο ΕΝΦΙΑ για τα 37 ακίνητα του Σταθάκη!” 

“Μπορεί να μας κατηγορήσει για ό,τι θέλει η Νέα Δημοκρατία. Φαντάζομαι ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα για αυτό το… περίεργο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουν βρει τίποτα”, συμπλήρωσε και κατέληξε:

“Ανήκω σε ευκατάστατη οικογένεια που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στη ναυτιλία . Το ξέρουν στη ΝΔ. Ο επίτιμος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει πολλές δηλώσεις για την οικογένειά μου και για μένα”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης απάντησε στις επιθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη λέγοντας πως «η ΝΔ πήγε στους δημοσιογράφους και είπε τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για εσάς ή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν έσχες Γιώργος Βαρεμένος ήταν αυτός που τους ενημέρωσε. Άλλο, εάν νομίζεται ότι ο κ. Γιώργος Βαρεμένος δεν είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της ΝΔ!» και του επεσήμανε «αυτή την ευαισθησία που επικαλείστε εσείς για τον εαυτό σας, δεν την είδαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να την επιδεικνύει και στην ανάλογη περίπτωσης που και αυτή ελέγχεται ακόμα από την Επιτροπή της Βουλής με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου. Εσείς τον κάνατε προεκλογικά μέχρι και προεκλογικό τρέιλερ και το δείχνατε πότε με τον Σαμαρά και πότε με τον Μεϊμαράκη. Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει το ίδιο για σας;» αναρωτήθηκε.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε