Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Βουλή: Σφίγγει ο κλοιός για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Βουλή: Σφίγγει ο κλοιός για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

«Προδικασία» συστάσεως εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για το «plan X» σήμερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
 

Την «αντίκρουση» ανέλαβε εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλούρας, ενώ ο παριστάμενος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επέλεξε να εφαρμόσει το «κρείττον του λαλείν, το σιγάν…» 

Ο αντιπολιτευτικός κλοιός άρχισε να σφίγγει στη συνεδρίαση που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την «Προσαρμογή στη νομοθεσία της Κοινοτικής Οδηγίας σχετικά με την ανάληψη και άσκηση ασφάλισης και αντασφάλισης (Φερεγγυόητα ΙΙ) κ.λ.π. Ξεκίνησε από την εισηγήτρια της ΝΔ Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου ζητώντας διερεύνηση της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντας «βόμβα» τα όσα ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναρωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για τα στικάκια με τις ηχογραφήσεις των Εurogroup και ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλέιδη Τσακαλώτο «εάν θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα αυτό των ηχογραφήσεων του προκατόχου του και εάν και ο ίδιος χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές»!
Για ερωτήματα που «πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν για το εάν ισχύουν ή όχι, υπεύθυνα από την Βουλή» ήταν και η παρατήρηση- πρόταση που έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ Μάκη Βορίδη, υπογραμμίζοντας πως είναι απίστευτη η αποκάλυψη ότι υπήρχε ομάδα εντός του Μαξίμου που έτρεχε παράλληλα σχέδια.

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, μίλησε για «κυνικές» δηλώσεις αυτές του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, κάλεσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και υπενθύμισε πως το κόμμα του έχει καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με διάστημα διερεύνησης το 2000 έως το 2016 λέγοντας «ήρθε η ώρα να μάθει ο ελληνικός λαός, τι κέρδισε, τι έχασε, τι έγινε»
«Για απίστευτες δηλώσεις» έκανε λόγο και ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης σημειώνοντας με νόημα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως «η σοβαρότητα και η αξιοπιστία του κ. Βαρουφάκη ήταν σε όλους γνωστή, εκτός από εσάς…» και θυμίζοντας πως «ο απίθανος αυτός τύπος» είχε αφήσει αιχμές και κατά του πρωθυπουργού ότι δεν ήταν στη φυσική κατάσταση που έπρεπε όταν λάμβανε κρίσιμες αποφάσεις για την χώρα…

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκη Μπαλαούρα, βλέποντας τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να μην απαντά στο θέμα, προσπάθησε αρχικά με πολιτικό «άλας» να υπερκεράσει τις αναφορές της αντιπολίτευσης λέγοντας για τις ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη πως «τα στικάκια είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείς για ηχογραφήσεις παρά για να κρύβεις λίστες όπως εκείνη της Λαγκάρντ» και λίγο αργότερα να προσθέτει « πλάνα c και πλάνα d είχε η κυβέρνηση για να ξεφύγει από την κρίση. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν εναλλακτικά σχέδια για να απαντήσει η κυβέρνηση στους εκβιασμούς των δανειστών. Και έχουν δοθεί για όλα αυτά οι απαραίτητες εξηγήσεις…»

Ενας ισχυρισμός που έκανε τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη να του απαντήσει πως «θέλω να ελπίζω ότι σας ξέφυγε ότι υπήρξε σχέδιο αλλαγής του στρατηγικού σχεδιασμού της χώρας!». Ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις και οι σχολιασμού που σημειώθηκαν σε αυτές τις θέσεις του προέδρου της Επιτροπής και από τα έδρανα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολιτεύσεως

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε