Πολιτική

Βουλή: Την άρση ασυλίας δύο βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια

Την άρση ασυλίας δύο βουλευτών αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συνεδρίασή της για τέσσερις αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών. Πρόκειται για τον ΒΑσίλη Γιόγιακα της Νέας Δημοκρατίας και τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα (85 υπέρ, 21 κατά, 5 παρών), σχετικά με υπόθεση όταν ήταν νομάρχης Θεσπρωτίας (αφορά σύμβαση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχιο και διένεξη με ιδιοκτήτη διπλανού οικοπέδου), καθώς και η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη (83 υπέρ, 21 κατά, επτά παρών), σχετικά με επεισόδιο έξω από την Ευελπίδων σε βάρος εικονολήπτη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία για τον ίδιο και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς, όπως είπε, η συχνή κλήση τους για διάφορες υποθέσεις δείχνει ότι αυτή έχει καταλυθεί στην πράξη. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να ζητείται η άρση της ασυλίας του για το συγκεκριμένο περιστατικό, όταν ο εικονολήπτης είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει θέμα» και πως «καταλαβαίνει τι είχε περάσει ο άνθρωπος», και με το αίτημα να έχει γίνει από άλλο πολίτη, που ενδεχομένως, όπως είπε, και να μην υπάρχει.

Εξάλλου, η Ολομέλεια ψήφισε κατά πλειοψηφία (12 υπέρ, 96 κατά, 3 παρών) κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη (αφορούσε μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Αρτέμης Σώρρας) και Βασίλη Γιόγιακα (27 υπέρ, 77 κατά, 7 παρών) για δεύτερη υπόθεση (πάλι όταν ήταν νομάρχης).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπά» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ: «Ζητά νέα τετραετία για όσα δεν έκανε, ημίμετρα και ακοστολόγητες υποσχέσεις»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη - «Η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα της ΝΔ έχει αρχίσει»
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Τα μέτρα της ΔΕΘ σε δύο λεπτά: Από τον επενδυτικό λογαριασμό για τα νεογέννητα και το «Σπίτι μου 3» έως και τον κατώτατο των 1.000 ευρώ
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κωδικοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Τις επόμενες μέρες η εξειδίκευση των παρεμβάσεων
Μητσοτάκης, 90ή ΔΕΘ
Οι σπόντες Μητσοτάκη κατά Τσίπρα με ένα τραγούδι: «Ωραία που τα λες, μα έλα που σε ξέρω»
Ο πρωθυπουργός έθεσε και το πολιτικό διακύβευμα της «τρίτης τετραετίας», τονίζοντας ότι «δεν ονειρεύομαι μία από τα ίδια, αλλά μία χώρα που θα γίνεται καλύτερη και μαζί της θα γινόμαστε όλοι μας καλύτεροι».
Κυριάκος Μητσοτάκης
9