Πολιτική

Βουλή – Βενιζέλος: Αν η πλήρης υποταγή γινόταν 18 μήνες πριν, ξέρετε τι θα είχαμε αποφύγει;

«Αφαίρεση όλης της δικαιοδοσίας, πάνω στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και πάνω στην ακίνητη περιουσία του Δημοσίου που περιέρχεται στον ουσιαστικό έλεγχο των πιστωτών, στο διηνεκές» συνιστά το υπερΤαμείο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Όπως είπε ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εδώ δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, «δεν έχει σημασία το ελληνικό δίκαιο ή η ΓΣ και ο υπουργός Οικονομικών, σημασία έχει ότι η διοίκηση δεν διορίζεται, χωρίς την συναίνεση της τρόικας, και καμία απόφαση δεν λαμβάνεται χωρίς την δική τους συμφωνία.

Όπως επίσης είπε δε, οι δανειστές ζητούσαν πάντα αυτού του τύπου το υπερΤαμείο για την δημόσια περιουσία, ουδέποτε όμως η προηγούμενη κυβέρνηση το αποδέχθηκε. «Βεβαίως είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Εδώ όμως δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις», αλλά για παραχώρηση του ελέγχου της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στους πιστωτές στο διηνεκές.

Απευθυνόμενος δε, προς την πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος, ρώτησε «τι αντιδράσεις θα είχατε αν είχε συμβεί αυτό, το 2009 υπό εκείνες τις συνθήκες όπως και αν είχε επιβληθεί και ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών» και πρόσθεσε πως τώρα όλα γίνονται ερήμην της Βουλής, ακυρώνεται κι αυτή η δυνατότητα ψήφισης προϋπολογισμού. «Δεν πρόκειται για ένα σιδηρούν δημοσιονομικό κανόνα. Πρόκειται για παράδοση στο διηνεκές της δημοσιονομικής κυριαρχίας και σε υπαγωγή σε διαρκή κηδεμονία χωρίς πέρας» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση συνέχιζε από το σημείο που παρέδωσε η προηγούμενη, η χώρα θα βρισκόταν σε ασυγκρίτως καλύτερο σημείο. «Εάν η πλήρης υποταγή, η απόλυτη μεταστροφή, η επαφή με τον ρεαλισμό γινόταν 18 μήνες πριν, ξέρετε τι είχαμε αποφύγει; Μια μεγάλη και βαθιά βλάβη στον τόπο, στην οικονομία, στην νέα γενιά, στην εθνική ισχύ» σημείωσε και πρόσθεσε πως μετά από δύο χαμένα οικονομικά έτη αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι η επιστροφή στην ύφεση απλώς, η απώλεια της χρηματιστηριακής αξίας των τραπεζών, τα νέα σκληρά μέτρα με υφεσιακές επιπτώσεις, ούτε για ένα τρίτο μνημόνιο που έγινε τέταρτο. «Μακάρι να ήταν αυτά. Πρόκειται για Μνημόνιο στο διηνεκές, χωρίς πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές στο χρέος, οι οποίες να είναι διασφαλισμένες και να εφαρμόζονται εκ προοιμίου χωρίς πολιτική για ανάπτυξη, για ανταγωνιστικότητα, για ανάκτηση της ισότιμης σχέσης της χώρας εντός της ΕΕ» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 11
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δέχτηκε φραστική επίθεση από ομάδα Ρομά σε πλοίο για την Τήνο - «Καρ@@λα, αει στο δ@@@λο»
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ταξίδευε χωρίς τον αστυνομικό φρουρό που της έχει διατεθεί, ωστόσο μετά την άφιξή της φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 71
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 9