Πολιτική

Βούτσης για προκλήσεις Ερντογάν: Είμαι λιγότερο ανήσυχος από άλλες εποχές

“Λιγότερο ανήσυχος από άλλες εποχές” δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχετικά με τις προκλήσεις Ερντογάν σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάννης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τα εγκαίνια της έκθεσης «Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής», για το αν τον ανησυχούν, όσα είπε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Νίκος Βούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Θα έλεγα πως όταν υπάρχει μια σταθερή και αποφασιστική αντιμετώπιση, με ανησυχούν λιγότερο απ΄ ότι στο παρελθόν». Και αυτό διότι, όπως πρόσθεσε, «η Τουρκία βρίσκεται πλέον σε μια πάρα πολύ δυσμενή κατάσταση».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής, «η Τουρκία είναι σε σταυροδρόμια και αυτό ενδεχομένως καθιστά κάποιους κύκλους επικίνδυνους, πλην όμως τα μεγάλα προβλήματα που έχει και στα νοτιοανατολικά της σύνορα και στις σχέσεις της με την Δύση και κυρίως στο εσωτερικό της, πιστεύω ότι θα την οδηγήσουν σε σώφρονες σκέψεις».

Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «είμαι λιγότερο ανήσυχος από άλλες εποχές, αλλά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σταθεροί και αποφασιστικοί σε αυτά που λέμε και κάνουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα «καρφιά» προς Σαμαρά και Καραμανλή, το timing της συνέντευξης και το ξεκάθαρο «δεν παραιτούμαι»
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά στην κρίση των Νεοδημοκρατών, σε σχέση με τα σχέδια του για την ίδρυση κόμματος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 – Δε μπορώ να διανοηθώ ότι ο Σαμαράς θα κάνει κόμμα για να ζημιώσει την παράταξη
«Εσάς αν σας πάρουν 3 φορές το δίπλωμα μπορείτε να οδηγήσετε; Στον κύριο Τσίπρα οι Έλληνες πήραν 3 φορές το δίπλωμα» - «Αν ο κύριος Σαμαράς πιστεύει αυτά που λέει για την εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει περιθώριο να γεφυρωθεί το χάσμα» - «Δέχομαι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές»
Κυριάκος Μητσοτάκης
433