Πολιτική

Βραβείο για την Σίσσυ Παυλοπούλου – Οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις Χούκλη, Τσόκλη, Βιτάλη!

Φανερά συγκινημένη η Σίσσυ Παυλοπούλου, παρέλαβε το τιμητικό βραβείο που της απένειμε η Οργάνωση "Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα - Women 4 Oncology Hellas (W40- Hellas)", στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών στη Θεσσαλονίκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Είμαι πολύ συγκινημένη. Εσείς ξέρετε γιατί μου δίνετε αυτό το βραβείο. Κι εγώ ψάχνω να βρω τρόπους να επιστρέψω τη χαρά, την ικανοποίηση, τη συγκίνηση, την ευαισθησία. Κάνετε θαύματα. Ενεργοποιείτε τα σωστά συναισθήματα μας και μας μαθαίνετε να είμαστε αλληλέγγυοι, κοντά στον άνθρωπο. Μπράβο σας. Συνεχίστε, είμαστε μαζί σας”, είπε η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου.

Η βράβευση είχε συμβολικό χαρακτήρα τόσο για τις “Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα”, όσο και για τους ογκολογικούς ασθενείς, καθώς, όπως αναφέρθηκε, η κ. Παυλοπούλου αποτελεί θερμό υποστηριχτή και αρωγό και “πρέσβειρα” των σκοπών της Οργάνωσης.

Τρεις δημοσιογράφοι μίλησαν για τον καρκίνο

Νωρίτερα, τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι, η Μαρία Χούκλη, η Μάγια Τσόκλη και η Ρέα Βιτάλη, μίλησαν για τον καρκίνο, στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Φόρουμ με τίτλο “Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα”.

“Το σοκ είναι πολύ μεγάλο όταν ακούς ότι έχεις καρκίνο. ‘Ολα αλλάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, θυμώνεις, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, αλλά πρέπει κάτι να κάνεις. Είναι ένα πλήγμα. Σε φοβίζει το άγνωστο”, είπε η κ. Χούκλη αναφερόμενη στον καρκίνο του μαστού που αντιμετώπισε.

“Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα όμως να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι”, πρόσθεσε η κ. Χούκλη παρακινώντας τις γυναίκες να κάνουν τακτικά εξετάσεις.

Από την πλευρά της, η Μάγια Τσόκλη μεταφέροντας τα δικά της συναισθήματα προς το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στη Λέσχη Αξιωματικών, είπε πως δεν θύμωσε όταν έμαθε για την ασθένεια. “Δεν είπα γιατί σε μένα. Είπα συνέβη και σε μένα. Μάλλον με ηρεμία το αντιμετώπισα. Θεωρώ πως είναι μονόδρομος να συνεχίσεις”.

Η Ρέα Βιτάλη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, στάθηκε στη δική της περιπέτεια λέγοντας αρχικά πως πριν από χρόνια έχασε τον πατέρα της, σε νεαρή ηλικία, επίσης από καρκίνο. “Δεν είχα καμία αγωνία. Κοίταξα τα τρία μου παιδιά στα μάτια και τους είπα ‘πουλάκια μου ήρθε η ώρα να μάθετε. Θα ζήσουμε τη ζωή τώρα’. ‘Ετσι, είπα ξεκινάμε… εκεί που δυσκολεύτηκα ήταν πως θα το πω στη μάνα μου. ‘Ηταν δύσκολα τα πράγματα”.

Τη συζήτηση, που έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και πλήθος κόσμου, συντόνισε η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη, ενώ συμμετείχε και ο παθολόγος – ογκολόγος, Παρασκευάς Κοσμίδης, ο οποίος ανέφερε πως ο καρκίνος πρέπει να μετατραπεί “σε χρόνια νόσο και να τον δούμε κατάματα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 11
«Κλειδώνουν» τα μέτρα για τα καύσιμα: Η επικαιροποίηση επιδότησης στο diesel και όσα προβλέπονται για την αμόλυβδη
Η ακρίβεια πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο «ορίζοντας» είναι αχαρτογράφητος
βενζίνη
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 8
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17