Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

«Βράζουν» στη Νέα Δημοκρατία με Πολάκη και… γελάνε με Καμμένο

«Βράζουν» στη Νέα Δημοκρατία με Πολάκη και… γελάνε με Καμμένο

Στην Κορινθία θα περιοδεύσει σήμερα (15.10.2018) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την εξωστρεφή τακτική του, αλλά και εγκαινιάζοντας παράλληλα την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο πλευρό του προέδρου της ΝΔ θα βρίσκεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου – και δήμαρχος Καλαμάτας – Παναγιώτης Νίκας, καθώς από την οδό Πειραιώς σχηματοποιούν σταδιακά το χάρτη των «γαλάζιων» υποψηφιοτήτων στις Περιφέρειες (σ.σ.: στους δήμους, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα, παρά μόνον θα στηρίξει εμμέσως υποψηφιότητες σε μεγάλες πόλεις).

Ήδη, εκτός του κ. Νίκα, έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του Γιώργου Πατούλη (Αττική), του Φάνη Σπανού (Στερεά Ελλάδα) και του Νεκτάριου Φαρμάκη (Δυτική Ελλάδα), ενώ ο κ. Μητσοτάκης, στην πρόσφατη περιοδεία του σε Άρτα και Πρέβεζα, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει εκ νέου τον νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη. Το ίδιο θα πράξει και με τους άλλους νυν περιφερειάρχες: τον Απόστολο Τζιτζικώστα (Κεντρική Μακεδονία), τον Κώστα Αγοραστό (Θεσσαλία), τον Χρήστο Μέτιο (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη), τη Χριστιάννα Καλογήρου (Βόρειο Αιγαίο) και τον Γιώργο Χατζημάρκο (Νότιο Αιγαίο).

Για τη Δυτική Μακεδονία ακούγεται έντονα το όνομα του βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη και για τα Ιόνια Νησιά της πρώην ευρωβουλευτού, Ρόδης Κράτσα, με τον κ. Μητσοτάκη ν’ ανοίγει τα χαρτιά του γι’ αυτή την υποψηφιότητα στα τέλη της εβδομάδας, καθώς θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά. Ανοικτό παραμένει, τέλος, το ενδεχόμενο να στηριχθεί στην Κρήτη ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος ήδη έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Με μοναδική προϋπόθεση, όμως, για να πάρει το χρίσμα της ΝΔ, να μη στηριχθεί ταυτόχρονα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τις γκρίνιες που ακούστηκαν για τον Πάνο Καμμένο, στην οδό Πειραιώς έλεγαν πως επιβεβαιώθηκαν οι… υποψίες τους πως τα παράπονα είναι μόνο για το «φαίνεσθαι» και όχι για το «είναι», με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ειρωνικά την κριτική των στελεχών της Κουμουνδούρου κατά των ΑΝΕΛ. Διότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που κάλυψε απόλυτα τον υπουργό Άμυνας και συγκυβερνήτη του και εμφανίστηκε αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα στη Νέα Δημοκρατία ν’ αποκομίζουν την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να ροκανίσει τον πολιτικό χρόνο και να φτάσει, ει δυνατόν, ως το τέλος της τετραετίας, ανεξαρτήτως του αν θα έχει ως το τέλος στο πλάι του τον κ. Καμμένο. Πιθανότερο σενάριο, ωστόσο, για το χρόνο των εκλογών παραμένει ο Μάιος, όπως λένε στη Νέα Δημοκρατία.

Πηγές από το επιτελείο της οδού Πειραιώς σχολίαζαν πάντως ιδιαίτερα δηκτικά τη δήλωση του Παύλου Πολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αν κλείσει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους φυλακή. «Το ακούσαμε κι αυτό. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Όρμπαν στη ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον κ. Πολάκη», έλεγαν χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις