Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Βράζουν στον ΣΥΡΙΖΑ με την Ζωρζέτα Λάλη – Επιμένει να μπλοκάρει την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή

Βράζουν στον ΣΥΡΙΖΑ με την Ζωρζέτα Λάλη – Επιμένει να μπλοκάρει την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή

Την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αναδείξει ως κυρίαρχα θέματα το πόρισμα των Τεμπών και την ακρίβεια, στην Κουμουνδούρου παραμένει ανοικτό το θέμα της υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωρζέτας Λάλη, η οποία με την στάση της έχει βάλει ένα νέο δίλημμα στα κόμματα της αριστεράς.

Το δίλημμα αυτό έχει να κάνει με το κατά πόσον είναι ηθικό και έντιμα πολιτικό να εμποδίζεις την είσοδο ενός πολιτικού αρχηγού στο κοινοβούλιο ενώ η έδρα ανήκει στο κόμμα του μόνο και μόνο γιατί δεν τον εγκρίνεις πολιτικά. 

Η Ζωρζέτα Λάλη έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες καθώς εμφανίζεται να μην επιθυμεί να διευκολύνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη στην είσοδο του στην Βουλή, δεδομένου ότι κατέχει την όγδοη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο Στέφανος Κασσελάκης την ένατη.   

Αντίθετα, η Ζωρζέτα Λάλη απάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ενώ έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Νοέμβριο. 

Το γεγονός ακόμα ότι η Ζωρζέτα Λάλη εμφανίζεται να συντάσσεται με την Νέα Αριστερά έχει εξοργίσει την Κουμουνδούρου καθώς πίσω από αυτή την κίνηση βλέπουν σκοπιμότητα η οποία μάλιστα αποβλέπει στο να αφήσει εκτός κοινοβουλίου για τα τρία επόμενα χρόνια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η Ζωρζέτα Λάλη δεν έκρυψε άλλωστε καμμία στιγμή την προτίμηση της στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου ενώ παράλληλα με αναρτήσεις της στα social media απαξίωνε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «κενή πολιτικού περιεχομένου» ενώ την ημέρα της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη μιλήσει για «θλιβερή μέρα».

Επίσης όπως είναι γνωστό η Ζωρζέτα Λάλη είχε αποχωρήσει από τον περασμένο Νοέμβριο, μία μέρα πριν την έξοδο της Ομπρέλας από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας μάλιστα να διαγραφεί από τα αρχεία του κόμματος. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η Ζωρζέτα Λάλη επιθυμεί να «πουλήσει εξυπηρέτηση» στην Νέα Αριστερά ενώ παράλληλα θα έχει και όλα τα δικαιώματα ενός βουλευτή. Διακρίνουν μάλιστα εκδικητικότητα την οποία ωστόσο θεωρούν ότι θα χρεωθεί ο νέος πολιτικός φορέας δεδομένου ότι είναι απαράδεκτο για ιδιοτελείς λόγους να υφαρπάζεται μία πολύ σημαντική έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς Κώστας Καρπόζηλος πάντως απαντώντας στο newsit.gr για την υπόθεση ανέφερε ότι «δεν σχολιάζει τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ όπως δεν το έχει κάνει μέχρι και σήμερα». 

Στελέχη του νέου κομματικού φορέα ωστόσο έλεγαν ότι από την στιγμή που επίσημα δεν υπάρχει ένα τέτοιο θέμα από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη προφανώς και δεν μπορούν να τοποθετηθούν. Πρόσθεταν μάλιστα ότι έχει δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα για την Ζωρζέτα Λάλη ενώ ακόμα κανείς άλλος από τους υποψηφίους που προηγούνται στο ψηφοδέλτιο δεν έχει δήλωση τι πρόκειται να κάνει.

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε πάντως ότι για να επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Ζωρζέτας Λάλη προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί ότι βρίσκεται κοντά στην επιδίωξη του στόχου του. 

Δεν κρύβουν μάλιστα ότι κατανοούν εν μέρει την επιθυμία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπεί στην Βουλή παρά την οποία κριτική κάνουν σε όσα λέει και κάνει. 

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το θέμα άνοιξε ο Όθωνας Ηλιόπουλος όταν άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να παραιτηθεί από βουλευτής ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τον δρόμο για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στην Βουλή. 

Προφανώς μέχρι σήμερα θα έχουν γίνει πολλές διεργασίες με τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικράτειας, αν και τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό. Όλοι όμως θεωρούν ότι αν δεν έχουν ερωτηθεί ακόμα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να απαντήσουν σχετικά επισήμως για το τι θα πράξουν η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου και ο Αθανάσιος Τσακρής.

Η Ζωρζέτα Λάλη – η οποία είναι όγδοη  στο ψηφοδέλτιο – μία δηλαδή θέση πριν τον Στέφανο Κασσελάκη επικαλέστηκε για την άρνηση της τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι  «θέλει να τιμήσει τον Αλέξη Τσίπρα», που την τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο ενώ όπως είναι γνωστό ο ίδιος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει καμία σχέση με την Νέα Αριστερά. 

Επίσης αναγνωρίζει ότι εάν φτάσει η σειρά της θα έχουν παραιτηθεί προηγουμένως άλλοι τέσσερεις υποψήφιοι προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να μπεί στην Βουλή  αναγνωρίζοντας  με αυτό τον τρόπο ότι η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ηγεσία του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις