Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

WSJ: Στο τραπέζι του Eurogroup το πλάνο Grexit του Σόιμπλε!

Φωτό από wsj.com
Φωτό από wsj.com

Όλα ανοιχτά για την χώρα μας, αφού όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για 5ετές Grexit είναι ακόμη στο τραπέζι του Eurogroup!

Με ένα εκτενές δημοσίευμα, η Wall Street Journal αναφέρεται στα όσα διαδραματίζονται χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες και ουσιαστικά κρίνουν το μέλλον της χώρας μας.

Το άρθρο παραθέτει ρεπορτάζ από το Eurogroup και πολλές δηλώσεις των πρωταγωνιστών, ωστόσο το… “ζουμί” βρίσκεται στο σημείο που αναφέρεται στο προσχέδιο του Eurogroup που αναμένεται να δημοσιευτεί εντός της ημέρας.

Η WSJ λοιπόν αναφέρει πως ένα προσχέδιο της δήλωσης του Eurogroup συζητείται από τους υπουργούς Οικονομικών και περιέχει ένα “time out” της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σαν μία πιθανή λύση, σύμφωνα με δύο ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η δήλωση αυτή, που είναι πιθανό να αλλάξει, θα θέσει την βάση συζήτησης για την αποψινή Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.

“Η δήλωση ακόμη αναφέρει πως σε περίπτωση μη συμφωνίας για ένα καινούριο πρόγραμμα διάσωσης, ενδέχεται να προσφερθεί στην Ελλάδα ένα “time out” από την Ευρωζώνη, πιθανώς με μία αναδιάρθρωση του χρέους” λέει ένας αξιωματούχος. Η WSJ σημειώνει πως η πρόταση αυτή βρίσκεται σε εισαγωγικά, κάτι που δείχνει πως δεν έχει την υποστήριξη και των 19 κρατών μελών της Ευρωζώνης.

Πηγή: wsj.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε