Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, Π. Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης, ο οποίος βρισκόταν στην εισαγγελία για σχεδόν τέσσερις ώρες.
Ο κ. Χαϊκάλης συνοδευόταν από τη δικηγόρο του και σύζυγο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ κ. Έλενα Τζούλη, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ο βουλευτής δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα, παράσταση πολιτικής αγωγής, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση, καθώς και ότι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον βουλευτή το επίμαχο διάστημα.
Η κ. Τζούλη και ο βουλευτής χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου προφάσεις εν αμαρτίαις.
Σχετικά με το ζήτημα της μήνυσης που προτίθεται να καταθέσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη, εκφράστηκε η απορία τους, σχετικά με το γιατί η μήνυση θα κατατεθεί στον βουλευτή των ΑΝΕΛ και όχι στον Γ. Αποστολόπουλο, αφού εκείνος είναι αυτός που αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού στις συνομιλίες.
Ακόμη, τόνισαν πως θα εξετάσουν το περιεχόμενο της μήνυσης και αν κριθεί σκόπιμο θα κατατεθεί μήνυση και από την πλευρά Χαϊκάλη, εναντίον του Α. Σαμαρά, για ψευδή καταμήνυση.
Επιπλέον, από την πλευρά Χαϊκάλη τονίστηκε πως το υλικό που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές είναι νόμιμο.
Νωρίτερα, ένα γενικό… αλαλούμ επικράτησε σχετικά με τις καταθέσεις των κ.κ. Καμμένου και Χαϊκάλη στον εισαγγελέα, αφού ο βουλευτής των ΑΝΕΛ προσήλθε κανονικά λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος δεν προσήλθε, με τις εισαγγελικές αρχές να εκφράζουν την δυσφορία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικαλέστηκε στον Εισαγγελικό λειτουργό κώλυμα και ζήτησε αναβολή της κατάθεσης.
Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου στον κ. Καμμένο είχε ζητηθεί, μετά την χθεσινή κατάθεση του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου, να προσέλθει πρώτος σήμερα στον κ.Παναγιωτόπουλο προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του και να ακολουθήσει η συμπληρωματική κατάθεση του κ. Χαϊκάλη.
Όταν προσήλθε ο Πάνος Καμμένος στην εισαγγελία, τόνισε πως “επικοινώνησε μαζί μου στις 8 η ώρα, ο Ταξίαρχος, κύριος Παναγιώτης Στάθης. Μου διαβίβασε την επιθυμία του ειαγγελέα να καταθέσω σήμερα. Του είπα ότι το πρωί σήμερα είναι αδύνατον διότι σε λίγη ώρα έρχεται ο γιος μου από την Αμερική και θα τον παραλάμβανα και τον παρακάλεσα να καταθέσω την Δευτέρα το πρωί, ότι ώρα θέλει”.
Για να συνεχίσει λέγοντας: “Το δέχτηκε και με ευχαρίστησε. Σήμερα το πρωί, διέρρευσε στους δημοσιογράφους του δικαστικού η δυσαρέσκεια της εισαγγελίας. Επικοινώνησα με τον κύριο Παναγιωτόπουλο και μου είπε ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων”.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε ακόμη πως η δικηγόρος του Παύλου Χαϊκάλη που τον συνόδευσε στην εισαγγελία (που είναι και σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ), τον ενημέρωσε πως ο κ. Ντογιάκος απείλησε πως αν ο Πάνος Καμμένος δεν εμφανιζόταν σήμερα, τότε θα “έκλεινε” την υπόθεση!
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχαϊμπ – Μιχάλης Λαγάνης – Ηλίας Κούκος
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
