Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαμογελούν και χαίρονται σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου για τις δημοσκοπήσεις

δημοσκοπήσεις

Ικανοποιημένα και αισιοδοξία εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας αφού, όπως λένε, ο χρόνος μετράει υπέρ τους, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να αλλάξει το κλίμα και να τερματίσει πρώτος στις εκλογές.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έκαναν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα από τον Σεπτέμβριο και μετά κλείνει την ψαλίδα με την ΝΔ.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόθεση ψήφου και όχι στις αναγωγές και τις εκτιμήσεις που κάνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων καθώς, όπως λένε, αυτές οι εκτιμήσεις είναι ιδιαίτερα επισφαλείς.

Τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ακόμα ότι οι δημοσκοπήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο θα δείξουν μια αντιπροσωπευτικότερη εικόνα δεδομένου ότι εκεί θα έχουν μετρηθεί και όλα τα θετικά μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή αυτή την περίοδο.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο στο οποίο ρίχνουν το βάρος τους τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι σε όλες τις συγκεντρώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα και την επαρχία υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών.

Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησαν για την πολιτική της κυβέρνησης σε κατάμεστες αίθουσες γεγονός που έχει εντυπωσιάσει και τους… ίδιους.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν τα στελέχη του κόμματος ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του χρόνο για να αλλάξει το κλίμα. Όπως επισημαίνουν τα σενάρια για εκλογές τον Μάρτιο είναι μάλλον απίθανα καθώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να προστρέξει σε εκλογές. Αντίθετα μάλιστα θέλει οι πολίτες να αισθανθούν την αλλαγή που θα υπάρξει στην κοινωνία εξ αιτίας των θετικών μέτρων και αμέσως μετά να στήσει κάλπες.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ενώ αφήνουν μόνο ένα ενδεχόμενο ανοικτό να γίνουν εκλογές τον Μάιο μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την ευρωβουλή.

Τα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται μάλιστα ότι την αλλαγή του κλίματος την αντιλαμβάνονται στην ΝΔ και γι’ αυτό προσπαθούν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων μέσα από δημοσιεύματα που αλλοιώνουν την πραγματικότητα. Φυσικά φέρνουν ως παράδειγμα το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ που έκανε λόγο για «οριστική ανατροπή» υπέρ της  ΝΔ κάτι που «διέψευσε» ο υπεύθυνος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, της εταιρείας δηλαδή που έκανε την δημοσκόπηση.

«Βλέπω στο διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο των “Νέων” που φιλοξενεί τη μηνιαία έρευνα της Metron Analysis.  Και διαβάζω επί λέξει στο πρώτο bullet που παρουσιάζει την έρευνα το εξής: “στο υψηλότερο σημείο της τριετίας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ”. Είναι λάθος. Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας είναι αθροιστικό τους ποσοστό και όχι η διαφορά τους. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για αβλεψία, η οποία δεν υπάρχει και στις μέσα σελίδες» έγραψε ο Στράτος Φαναράς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις