Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Χαμός” στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για τις καταστροφές στην Μάνδρα και τον ΧΥΤΑ Φυλής

Μάνδρα

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής με αφορμή τις τελευταίες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής αλλά και τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο Σωκράτης Φάμελλος προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για αδράνεια της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλά έργα που προχωρούν.

«Αυτή τη στιγμή γίνονται ταυτόχρονα 160 έργα αντιπλημμυρικά στην Αττική, ύψους μισού δισ. ευρώ. Τους τελευταίους επτά μήνες γίνονται σημαντικά έργα στην περιοχή όπως η ολοκληρωμένη μελέτη για τη Νέα Εθνική Οδό Μάνδρας – Θήβας, η μελέτη για την εκτροπή του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης και η αποκατάσταση των οδών και των πεζοδρομίων της πόλης», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Επίσης επέρριψε ευθύνες για τις νέες καταστροφές στην Μάνδρα σε όσους όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλλαν σε αυτές – όπως είπε – με τις εσφαλμένες τους πολεοδομικές αποφάσεις.  Ανέφερε ότι την περίοδο 2006 – 2010 εντάχθηκαν στον πολεοδομικό ιστό περιοχές που χτίστηκαν στην κυριολεξία πάνω από πλημμυρικές και χειμμαρρικές ροές, χωρίς καμία πρόβλεψη στο τι θα επέφερε αυτό στη Μάνδρα.

“Προχωρούν τα έργα στην Δυτική Αττική”

Υποστήριξε ότι η μελέτη για τη νέα Εθνική Οδό Μάνδρας – Θήβας ολοκληρώνεται τον Αύγουστο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως το σχέδιο για το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης είναι στο στάδιο της αδειοδότησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο , ενώ όλες αυτές οι διαδικασίες που έχουν προσχωρήσει κανονικά γίνονται σε 5 χρόνια.

Σκληρή κριτική αντιμετώπισαν είχε τόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης για τη χωροθέτηση των ΧΥΤΑ με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα και τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης για τους ΧΥΤΑ ανέφερε πως “εάν μπορούσαμε να γυρίζαμε το χρόνο και είμαστε εμείς κυβέρνηση και υπουργοί δεν θα έκανα τους Ολυμπιακούς και το έργο στο Γραμματικό. Δεν συμφωνώ με τους ΧΥΤΑ ούτε με την Φυλή συμφωνώ. Η Δούρου βρήκε μια πραγματικότητα”.

Υπεραμύνθηκε και των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν προγραμματιστεί στην Μάνδρα και απέδωσε τις νέες καταστροφές στο μικρό χρονικό ορίζοντα που έχει περάσει από τον χειμώνα που επλήγη η περιοχή και δεν έχουν προλάβει να προχωρήσουν τα έργα αυτά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις