Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Χαμός με τη δήλωση Τασούλα πως “μπλέξαμε πολύ άσχημα με δημοκρατικό τρόπο”

Κώστας Τασούλας

Μια (απίστευτη) δήλωση από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα πως η χώρα έχει… μπλέξει πολύ άσχημα αλλά με δημοκρατικό τρόπο, προκαλεί σάλο.

Όλα ξεκίνησαν από το θέμα με τις φρεγάτες από τη Γαλλία, με τον Κώστα Τασούλα να καταλήγει πως… έχουμε εμπλέξει, αλλά με δημοκρατικό τρόπο. Και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε να έρθει, με το κόμμα να κάνει λόγο για θλιβερές, επικίνδυνες και προσβλητικές για τον ελληνικό λαό, δηλώσεις, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να τις αποδοκιμάσει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το πρωί της Πέμπτης (26.04.2018) συνέντευξη στον realfm 97,8. Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις γαλλικές φρεγάτες Fremm τόνισε πως «είναι ασύλληπτο για θέματα εθνικής άμυνας να δημιουργούν τέτοιες προσδοκίες και εν συνεχεία μόνοι τους να τις γκρεμίζουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο και πολύ άχαρο να μιλάς για τέτοια επιπολαιότητα στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Θα έλεγα είναι και στενάχωρο…».

Τασούλας: Μπλέξαμε πολύ άσχημα

Και συνέχισε ο Κώστας Τασούλας: «Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας. Έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα».

Κάλεσε δε τον ελληνικό λαό, να καταλάβει πως «είναι στο χέρι του να έχει υπουργό έναν Καμμένο ή έναν του επιπέδου Αβέρωφ. Αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Είναι στο χέρι του τι επίπεδο ηγεσίας θέλει. Ο λαός είναι κυρίαρχος, δεν υπάρχει παρηγοριά ή αιτιολογία του και πού να βρεις σήμερα σημαντικούς.

Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που αν θέλει ο λαός και τους στηρίζει και τους αναδεικνύει. Είναι στο χέρι του λαού αν θα έχουμε Τσίπρα-Καμμένο-Κουβέλη ή κάτι καλύτερο. Είχαμε κάτι καλύτερο, προφανώς η χώρα στην πορεία χρεοκόπησε , αλλά δεν είναι αφορμή ο θυμός της χρεοκοπίας να εκδικούμαστε τη χώρα, ψηφίζοντας τον Τσίπρα και τον Καμμένο διαρκώς».

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνες απόψεις, να τον αποδοκιμάσει ο Μητσοτάκης

Να αποδοκιμάσει τις θλιβερές και επικίνδυνες δηλώσεις του βουλευτή του κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά την Κουμουνδούρου, η συνέντευξη Τασούλα «είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το δημοκρατικό πολίτευμα και τους βασικούς πυλώνες του, δηλαδή την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και τον θεσμό των εκλογών.

Ο κ. Τασούλας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό για το αποτέλεσμα των εκλογών και να υπονοήσει ευθέως ότι η βούλησή του είναι σεβαστή μόνο όταν επιλέγει το κόμμα του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η οποία καταλήγει: «Οι παραπάνω διατυπώσεις δεν είναι απλώς θλιβερές αλλά άκρως επικίνδυνες, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι ο κ. Τασούλας είναι βουλευτής και έχει διατελέσει και υπουργός. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν βαρύτατη προσβολή προς τον ελληνικό λαό και το πολίτευμα της χώρας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις