Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χαρές στο ΠΑΣΟΚ μετά την τελευταία δημοσκόπηση

Χαρές στο ΠΑΣΟΚ μετά την τελευταία δημοσκόπηση

Ανεβασμένα είδε τα ποσοστά του το ΠΑΣΟΚ στις τελευατίες δημοσκοπήσεις!

Ικανοποίηση επικρατεί σύμφωνα με πληροφορίες στο ΠΑΣΟΚ από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοκοπήσεων καθώς βλέπουν τα ποσοστά του κόμματος με αργό αλλά σταθερό ρυθμό να ανεβαίνουν πλησιάζοντας διψήφιο αριθμό στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.

Ειδικά με αφορμή τη δημοσκοπήση της εταιρείας Κάπα Research, στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι και τα δύο κυβερνητικά κόμματα εμφανίζονται σαφώς ενισχυμένα, ενώ “χαμένη” εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, που αποχώρησε από την κυβέρνηση η οποία κινείται πλέον στο όριο του 3%.

Tο ΠΑΣΟΚ μέσα σ΄ένα μήνα αύξησε το ποσοτό του από 6,3% σε 7,3%

Μάλιστα στελέχη του κόμματος συγκρίνοντας με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2012 σημειώνουν μια αύξηση κατά 18% του ΠΑΣΟΚ και μείωση κατά 44% της δύναμης της ΔΗΜΑΡ. Σε σύγκριση με έναν μήνα πριν το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τη δύναμή του κατά 15,8% (από 6,3% σε 7,3%), όταν η ΔΗΜΑΡ χάνει 28%, πέφτοντας από το 3,9% στο 2,8%.

Είναι προφανές κατα τους αναλυτές ότι η άνοδος του ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην πτώση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ με την παράλληλη στασιμότητα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία οι πολίτες αναγνωρίζουν την υπεύθυνη στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ εν αντιθέσει με τη στάση των όμορων πολιτικών δυνάμεων.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι μόνο η υπεύθυνη στάση σε κυβερνητικό επίπεδο θα ανανεώσει την σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης του κόμματος με την κοινωνία, αν και προβληματίζεται ιδιαίτερα με τη σταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της όπως λένε πολλοί βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος τις τελευταίες ημέρες θυμίζει…Γιώργο Παπανδρέου καθώς πετά από πόλη σε πόλη λόγω υποχρεώσεων με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών. Ειδικότερα μετά την Άγκυρα όπου παραμονή της εισβολής στην Κύπρο(!) συνάντηθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του κ. Νταβούτογλου, ακολούθως πήγε στη Μαγιόρκα για να συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ακολούθως στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τα μέλη της ελληνικής μόνιμης αντιπροσωπείας και σήμερα θα μετάσχει σε άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ για τη Συρία, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Σόφια όπου θα συναντηθεί με τον Βούλγαρο ομόλογό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπροστά δύο μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση: 60% λένε ναι στις απολύσεις στο Δημόσιο – Οριακά μπροστά η Ν.Δ.

Δημοσκόπηση – μαχαιριά για την κυβέρνηση: οι μισοί λένε όχι στις απολύσεις στο Δημόσιο – Αυξάνονται οι… νοσταλγοί της δραχμής

Βαρόμετρο Public Issue: 1% προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ και μεγάλη “χαμένη” η ΔΗΜΑΡ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε