Πολιτική

Χάρης Δούκας: «Δέντρο έτρεχε στην Πατησίων με ταχύτητα και έπεσε σε νταλίκα – Φυσικά φταίει ο δήμαρχος»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φανερά ενοχλημένος για τον τρόπο με τον οποίο μερίδα δημοσιογράφων μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (29.10.24) την είδηση της πτώσης δέντρου στην οδό Πατησίων, στην προσπάθεια ενός οδηγού νταλίκας να παρκάρει το όχημα, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

«Σύμφωνα με ορισμένους της πρωινής ζώνης της τηλεόρασης, σήμερα στην Πατησίων ένα δέντρο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω σε μία νταλίκα» σχολιάζει με γλαφυρό τρόπο σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), o Χάρης Δούκας.  

Όπως σημειώνει με νόημα, «φυσικά, φταίει ο Δήμαρχος». 

«Αλήθεια, τι άλλο θα ακούσουμε;» γράφει, συνιστώντας ψυχραιμία. 

«Ευθύνεται ο οδηγός της νταλίκας» λέει ο δήμος Αθηναίων

Νέες πληροφορίες για το πώς συνέβη η πτώση του δέντρου στην οδό Πατησίων, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, αποδίδοντας αποκλειστικά την ευθύνη στον οδηγό της νταλίκας που προσέκρουσε πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το περιστατικό σημειώθηκε στις 05:00 το πρωί της Τρίτης (29.10.24) στον αριθμό 7, στην οδό Πατησίων. Έπειτα από ενημέρωση της Τροχαίας Αθηνών προς τη Διεύθυνση Πρασίνου «προσήλθε κλιμάκιο της υπηρεσίας με συνεργείο αναρριχητών για να επέμβει σε δένδρο».

dentro

Εκεί, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για σφένδαμο, ηλικίας 25 ετών, «που είχε υποστεί ζημιά στον κορμό σε ύψος 3,5 μέτρων από το έδαφος, εξαιτίας νταλίκας η οποία, κατά την κίνηση παρκαρίσματος, προσέκρουσε στο δένδρο» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, αυτό «είχε ως συνέπεια να ασκηθούν δυνάμεις στη βάση του δένδρου, το οποίο έσπασε στο σημείο πρόσφυσης εδάφους και ριζικού συστήματος, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί το δένδρο από το ριζικό του σύστημα και να ακουμπήσει στις αντηρίδες των γραμμών του τρόλεϊ».

Την ίδια στιγμή, σημειώνει πως στο δέντρο είχε γίνει πρόσφατα έλεγχος βλάστησης, όπως και σε όλη τη δενδροστοιχία, και δεν εξείχε κάποιο κλαδί ή μεγάλος βραχίονας. «Το δένδρο ήταν σε καλή φυτοϋγειονομική κατάσταση, ενώ δεν έφερε κάποιο στήριγμα, αλλά προστατευτικό σιδερένιο κιγκλίδωμα ύψους ενός μέτρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επομένως, όπως εξηγεί, «η πτώση του δένδρου στην οδό Πατησίων, αποδίδεται αποκλειστικά στην πρόσκρουση της νταλίκας, καθώς ο έλεγχος που είχε γίνει πρόσφατα δεν ανέδειξε κάποιο πρόβλημα στο δένδρο ή στη δομή του».

dentro

Το δέντρο ήταν κούφιο

«Πάρκαρα, ακούμπησα το δέντρο με το πάνω μέρος της καμπίνας του φορτηγού και δεν κράτησε καθόλου, καθώς ήταν κούφιο», υποστήριξε από την πλευρά του ο οδηγός του φορτηγού.

  

Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Πηγή φωτογραφιών: Δήμος Αθηναίων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι για ακόμα μια νικηφόρα μάχη» – Live η ομιλία στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την εκλογή Κυρανάκη
Η πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου μετά το 16ο Συνέδριο θεωρείται κομβικό βήμα για την οργανωτική ανασύνταξη της κυβερνητικής παράταξης και την επανασύνδεση με τη βάση ενόψει εκλογών
Μητσοτάκης και Κυρανάκης
Πυρά Φλωρίδη κατά Ανδρουλάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Όποιος απέχει από την Ιστορία, θα βλέπει τη βελόνα να κουνιέται αλλά προς τα κάτω»
Σφοδρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - «Επιχειρεί να ακυρώσει τη διαδικασία» είπε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Γιώργος Φλωρίδης
Κωνσταντοπούλου για Συνταγματική Αναθεώρηση: «Το νέο Σύνταγμα δεν γράφεται σε διαδρόμους και κουίντες»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε συμμετοχικές διαδικασίες, συντακτική συνέλευση και κατάργηση της υπουργικής ασυλίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αφήσει την κοινωνία «έξω» από τη συζήτηση
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας
Τετ α τετ Γεραπετρίτη – Φιντάν στη Σόφια με φόντο τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Μονομερείς ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»
Οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τις περιφερειακές εξελίξεις και την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Τούρκο ομόλογό του, στη Σόφια (Πηγή φωτογραφίας: Χ 12
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Όχι σε φθηνούς τακτικισμούς»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί τη διαδικασία για προεκλογικούς λόγους και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα συναινέσει σε αυξημένες πλειοψηφίες
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Φάμελλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν θα συμβάλουμε στη διαμόρφωση πλειοψηφίας, έχετε ναρκοθετήσει τις συναινέσεις
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε στήριξη σε άρθρα που απαιτούν 180 ψήφους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τη διαδικασία σε προεκλογικό εργαλείο και ότι «καταπατά» συστηματικά το Σύνταγμα
Σωκράτης Φάμελλος, ΣΥΡΙΖΑ