Πολιτική

Χαρίτσης: Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων”, χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτστης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε πως “τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με δηλώσεις ανακούφισης από την κυβέρνηση”.

Συνεχίζοντας ο κ. Χαρίτσης ανέφερε: «Η Ευρώπη φαίνεται να μην διδάσκεται από το παρελθόν, της, να μην μαθαίνει από τα λάθη της” και υπογράμμισε πως «η ίδια η ΕΚΤ είχε μιλήσει για ‘ανάγκες’ άνω του 1,5 τρισ. ευρώ λόγω της πανδημίας…Αν αυτή τη φορά δεν υπάρξει αμοιβαιοποίηση και δίκαιη κατανομή των βαρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ευρώπη δύσκολα θα αντέξει τη βαθιά, δομική κρίση που έρχεται, και ενδεχομένως να οδηγηθεί σε διάλυση… Χώρες σαν την Ιταλία, την Ισπανία και βεβαίως την Ελλάδα, δεν μπορούν να αντέξουν την κρίση χωρίς γενναίες ενέσεις ρευστότητας”.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους και όχι νέα δάνεια” και κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη “να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο σε αυτή την κρίση, αφού η χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με δηλώσεις ανακούφισης, όπως αυτές που ακούσαμε από υπουργούς”. Κλείνοντας δε, ανέφερε: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει μόνο τις ευρωπαϊκές αποφάσεις…Χρειάζεται να στηριχθούμε και στις δικές μας δυνάμεις…Ευτυχώς, χάρη στο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά η χώρα μας έχει αυτές τις δυνάμεις”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19