Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαρίτσης για… τυχόν εκλογές: «Μέγιστη υποκρισία και προσβολή» (video)

Χαρίτσης
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ως «μέγιστη υποκρισία και προσβολή της ελληνικής κοινωνίας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης την συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στους πολιτικούς συντάκτες μέσω τηλεδιάσκεψης μαζί με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

«Σε αυτές τις συνθήκες ο πρωθυπουργός με μισόλογα και διαρροές άνοιξε ζήτημα εκλογών είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: Θεωρούμε αδιανόητο ότι ο πρωθυπουργός σε αυτές τις συνθήκες ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πέρα από την αντιμετώπιση της κρίσης . Ενδεχομένως ο ίδιος να συναισθάνεται αδυναμία καθώς δεν πήρε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα για την ελληνική οικονομία και τώρα να πρέπει να πάρει επώδυνα μέτρα τα οποία θα στοιχίσουν και θα πληγώσουν την ελληνική κοινωνία. Ενδεχομένως να προσπαθεί να προλάβει αυτές τις εξελίξεις. Αν αυτό συμβαίνει πρέπει να βγει και να το πει με παρρησία στον ελληνικό λαό. Εμείς δεν ακολουθούμε . Η σκέψη μας και οι δράσεις μας στρέφεται αποκλειστικά και μόνο στο ζήτημα της πανδημίας αυτή την περίοδο».

Ο Χαρίτσης για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα συνεχίσει εξαντλώντας κάθε δυνατότητα με πολιτικές δράσεις και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και τόνισε ότι εάν ο πρωθυπουργός αποφασίζει για τη σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, εμείς δεν το απορρίπτουμε»,

Ο Αλέξης Χαρίτσης επεσήμανε ακόμα ότι παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τα περιοριστικά μέτρα για την μη διασπορά του ιού δεν θα ανεχθεί να παγιωθούν περιορισμοί στα εργασιακά και στα κοινωνικά δικαιώματα.

«Μετά την πανδημία δεν πρέπει να μείνουν κατάλοιπα, όπως η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων. Η κοινωνία πρέπει να επιστρέψει σε λειτουργία με πλήρη δικαιώματα, τα περιοριστικά μέτρα αφορούν μόνο την παρούσα φάση» είπε χαρακτηριστικά.

Ναι στα μέτρα το Πάσχα λένε Χαρίτσης – Ξανθός

Τόσο ο ίδιος όσο και ο Ανδρέας Ξανθός συμφώνησαν με τα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για το διήμερο του Μεγάρου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Click4more: Κορονοϊός: Παγκόσμια επιτυχία Παστέρ και Τσιόδρα ανοίγει τον δρόμο για νέα φάρμακα, εμβόλια και τεστ

«Έχουμε πει ότι αποδεχόμαστε τα μέτρα περιορισμού για τον μετριασμό της διασποράς. Είναι σωστή στρατηγική και έχει αποδώσει. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσει λόγω των εορταστικών ημερών και της κόπωσης του πληθυσμού», απάντησε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός.

Χαρίτσης για ΔΝΤ και διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ και ανέδειξε την ανάγκη άμεσων μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών προκειμένου να αποφευχθεί μία βαθιά ύφεση που θα επαναφέρει τον μνημονιακό εφιάλτη, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει για την Ελλάδα, το 2020, ύφεση 10% και έκρηξη της ανεργίας στο 22,3%.

Με αφορμή και το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού είπε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της αδράνειας για το ΕΣΥ», που «άλλωστε ήταν η διαχρονική στρατηγική της ΝΔ». Προσέθεσε ότι ο περιορισμός των δημόσιων δαπανών υγείας, με ακάλυπτα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, κλείσιμο δομών και συρρίκνωση της χωρητικότητας του ΕΣΥ ήταν «διαχρονικό σκάνδαλο» και «συνειδητή επιλογή που είχε ως στόχο την υποβάθμιση και την απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων».

Ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε «προκλητικό» ο κ. Μητσοτάκης «να ισχυρίζεται ότι σε 5 εβδομάδες η κυβέρνησή του έκανε όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες»

«Δεν είμαστε χρυσόψαρα, δεν ξεχνάμε ότι όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε στις απόλυτα αναγκαίες προσλήψεις 19.500 γιατρών, η ΝΔ μιλούσε για παρωχημένες και σπάταλες επιλογές. Δεν ξεχνάμε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ περιέγραφε την παραχώρηση των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικά συμφέροντα», είπε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βάζει τα θεμέλια για μία βαθιά αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, προωθώντας, με πρόσχημα την πανδημία, απορρυθμίσεις που θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί των μνημονίων». Σχολίασε ως μη τυχαίο ότι στο χθεσινό ενημερωτικό δελτίο του ο ΣΕΒ «ζητούσε ακριβώς αυτά που έχει ήδη σπεύσει να κάνει η κυβέρνηση: Μειώσεις μισθών 50% με εκ περιτροπής εργασία, πλήρη κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, μέχρι και τράπεζα δανεικών εργαζομένων». «Θα μπορούσε να το θέσει και πιο ωμά ως σκλαβοπάζαρο» σχολίασε.

Επιπλέον καταλόγισε στην κυβέρνηση λογική “βλέποντας και κάνοντας”, ακόμα και για τις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Ανέφερε ότι «με καθυστέρηση μηνών» ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα επίδομα για τους μακροχρόνια ανέργους, «για τους οποίους εδώ και έναν μήνα δεν είχε ληφθεί απολύτως καμία μέριμνα». Ωστόσο, σημείωσε ότι το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε θα δοθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα και αφορά «μόλις 155.000 ανέργους, την ώρα που οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ που αναζητούν εργασία είναι 510.646», δηλαδή αφήνει περισσότερους από δύο στους τρεις μακροχρόνια ανέργους εκτός ενίσχυσης”».

Χαρίτσης εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη έκανε λόγο για «περίσσιο θράσος» του υπουργού Ανάπτυξης που «χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ φοροφυγάδες τους μακροχρόνια ανέργους» και «επιβεβαίωσε έτσι ότι το χειρότερο δεν είναι η προχειρότητα της κυβέρνησης, αλλά η αμετροέπεια και η αλαζονεία της».

Δείτε όλα όσα είπε ο Αλέξης Χαρίτσης

Εισήγηση στη δεύτερη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών του ΣΥΡΙΖΑ | 15.04.2020

Η εισήγησή μου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Στην ενημέρωση συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο τομεάρχης Υγείας, και πρώην υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ το briefing #Covid_19#ΜενουμεΟρθιοιhttps://www.youtube.com/watch?v=7LlpE5xmXME&t=211s

Gepostet von Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης am Mittwoch, 15. April 2020

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις