Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Χαρίτσης: Η ΝΔ συναγωνίζεται σε ακραίες θέσεις τους Όρμπαν και Σαλβίνι σε πολλά ζητήματα

Χαρίτσης: Η ΝΔ συναγωνίζεται σε ακραίες θέσεις τους Όρμπαν και Σαλβίνι σε πολλά ζητήματα
photo intime

Η ΝΔ δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά του προβλήματος, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει επίσης πως η αξιωματική αντιπολίτευση «σε μια σειρά από ζητήματα συναγωνίζεται σε ακραίες θέσεις τον Ορμπάν και τον Σαλβίνι».

Στην εφημερίδα που κυκλοφορεί το Σάββατο ο κ. Χαρίτσης εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων, «ακριβώς για να μην επιτρέψει στις δυνάμεις της μισαλλοδοξίας να κεφαλαιοποιήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Ακόμη εκφράζει την αισιοδοξία του πως η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη, «καθώς η άνοδος της ακροδεξιάς έχει κινητοποιήσει το σύνολο σχεδόν του προοδευτικού κόσμου», ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «υπερασπίζεται μέχρι κεραίας αυτές τις πολιτικές».

Όσον αφορά τα περί επιχείρησης νοθείας με την απονομή ιθαγένειας σε χιλιάδες αλλοδαπούς τα χαρακτηρίζει ως «ξεδιάντροπα fake news ακροδεξιάς κοπής» και ασκεί κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευσης λέγοντας πως «σκόπιμα καταφεύγει διαρκώς στον κιτρινισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας ώστε να συσπειρώσει τη βάση της και να δημιουργήσει λαϊκό έρεισμα».

Τέλος ο κ. Χαρίτσης απαντώντας στις αντιδράσεις για την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων στους ΟΤΑ λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέτει το ρητορικό ερώτημα αν μπορούν να μείνουν οι δήμοι για έξι μήνες, εν μέσω καλοκαιριού, χωρίς πυροσβέστες, ναυαγοσώστες ή βρεφονηπιοκόμους και τονίζει ότι η ΝΔ «είτε είναι πλήρως αποκομμένη από τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, είτε έχει άλλες σκοπιμότητες, δηλαδή να μεταφέρει κρίσιμες λειτουργίες της αυτοδιοίκησης σε εργολαβικά συμφέροντα, επιβαρύνοντας τους πολίτες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις