Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Χρηστίδης για εκλογές ΚΙΝΑΛ στο newsit.gr: «Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός»

Χρηστίδης για εκλογές ΚΙΝΑΛ στο newsit.gr: «Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός»

Συνέντευξη στο newsit.gr παραχώρησε ο υποψήφιος για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Ο Παύλος Χρηστίδης, εξηγεί γιατί αποφάσισε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απαντά ποιος θα ήθελε να τον στηρίξει αν θα περάσει στον δεύτερο γύρο και αφήνει αιχμές εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου λέγοντας ότι δεν θα διαχώριζε την θέση του όπως έκανε εκείνος από την κοινοβουλευτική ομάδα στην ψηφοφορία για τον ποινικό κώδικα. Στο ερώτημα με ποιον θα συνεργαζόταν για κυβέρνηση με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ξεκάθαρα και μάλιστα σημειώνει ότι «δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλάει για την σχέση του με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και τι του λείπει από εκείνη. Περιγράφει πόσο ακούραστη ήταν μέχρι το τέλος και πόσα της χρωστάει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι νέοι άνθρωποι που είχε στο πλευρό της.

Ο κ. Χρηστίδης όμως αποκαλύπτει και πλευρές του εαυτού του που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Στα ντιμπέιτ πρέπει να είμαστε και οι έξι

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξή μας, έγινε γνωστό ότι οι 5 από τους έξι υποψήφιους – πλην του Γιώργου Παπανδρέου – συμφώνησαν σε τουλάχιστον ένα ντιμπέιτ στην ΕΡΤ πριν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ που θα γίνουν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Έτσι, το πρώτο ερώτημα που θέσαμε στον κ. Χρηστίδη είναι ποια είναι η χρησιμότητα των ντιμπέιτ και πόσο πιστεύει ότι ενδιαφέρουν τον κόσμο.

Απάντησε ότι βασικός στόχος είναι να είναι και οι έξι γιατί όπως είπε: «Πρέπει να σηματοδοτήσουμε την αγωνία που έχει ο μέσος πολίτης που αναρωτιέται αν θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα. Θα είναι ωραία εικόνα να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και να δείξουμε ότι αυτή η εξάδα θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Και η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου θα πειστεί να κάνει αυτή την συζήτηση. Οι τηλεσυζητήσεις είναι εφόδιο για την δημοκρατία μας».

Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφιος

«Ήταν κάτι το οποίο βγήκε από μέσα μου. Μόλις η Φώφη Γεννηματά αποσύρθηκε και μπήκε στο νοσοκομείο επικοινώνησαν μαζί μας χιλιάδες άνθρωποι. Έβλεπαν ένα πολιτικό κενό και έπρεπε να υπάρχει έκφραση που να το καλύπτει. Με πολλούς φίλους πήραμε τελικά την απόφαση και η υποψηφιότητα είχε στόχο να βάλει πινελιά σε ένα πολύχρωμο πίνακα που είναι το ΠΑΣΟΚ».

Καρφιά για Ανδρέα Λοβέρδο

Ο κ. Χρηστίδης απέφυγε να απαντήσει ποιον θα στηρίξει αν δεν περάσει ο ίδιος στον δεύτερο γύρο των εκλογών αλλά όταν ερωτάται ποιος θα ήθελε να τον στηρίξει αν περνούσε εκείνος λέει ότι θα ήθελε να τον στηρίξει όλο το προοδευτικό κομμάτι της παράταξης. Τονίζει ακόμα ότι αισθάνεται κοντά με όλους τους υποψήφιους και πως δεν έχει ανταγωνιστικές σχέσεις με κανέναν. Ωστόσο αφήνει αιχμές εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου, τονίζοντας: «Δεν θα διαχώριζα την θέση μου από την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας έτσι όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Υπάρχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες που πρέπει να τις σεβόμαστε και γιατί επίσης θεωρώ ότι πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κόσμου να παράγουμε καλές ειδήσεις και όχι να θολώνουμε το μήνυμά μας».

Για την επόμενη μέρα και αν για παράδειγμα θα πρέπει να διαλύσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου το ΚΙΔΗΣΟ λέει ότι: «είναι κάτι που θα απαντήσει φαντάζομαι ο ίδιος».

Αφήνει όμως και πάλι αιχμές για τον Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρουν τόσο τα σύμβολα αλλά μια μάχη πολιτικής. «Δεν έφυγε ποτέ ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ από τα ψηφοδέλτιά μας. Τα γραφεία μας παραμένουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Ένιωθα πάντα το ΠΑΣΟΚ ως το κόμμα που είχε το πιο μεγάλο αποτύπωμα». Μάλιστα σημειώνει ότι ακόμα ότι ακόμα και τις πιο σκοτεινές στιγμές ο χώρος έκανε τις πιο σωστές επιλογές.

«Η ουσία σήμερα δεν είναι μόνο τα σύμβολα αλλά είναι οι πολιτικές. Με ποιους θέλουμε να πάμε και ποιους θέλουμε να αφήσουμε. Ο κόσμος δεν έφυγε από εμάς γιατί αλλάξαμε τα σύμβολά μας. Το 2015 όταν είχαμε 4,5% είχαμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ».

Κυβερνήσεις συνεργασίας; «Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός»

Ο Παύλος Χρηστίδης ήταν ξεκάθαρος στις απαντήσεις του σε δυο ερωτήματα. Θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ για σχηματισμό κυβέρνησης; Η απάντηση είναι «όχι».

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα. Ο κύκλος αυτός τελείωσε. Έχουμε ανοίξει έναν νέο κύκλο. Δεν μ΄ενδιαφέρει καμία συνεργασία σε αυτό το επίπεδο, με ενδιαφέρει να ανακτήσουμε την σχέση μας με τους πολίτες. Με τους καθημερινούς ανθρώπους οι οποίοι νιώθουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπαιξαν με την ελπίδα και η ΝΔ με την επιτελικότητα».

Με ποιο μοντέλο διακυβέρνησης αισθάνεται πιο κοντά; Με της ΝΔ ή με του ΣΥΡΙΖΑ;

«Αναγνωρίζω και στους δυο ότι είχαν τεράστια επικοινωνιακή ορμή τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης παρότι έκαναν μεγάλα λάθη. Δεν υπάρχει καμία αυτοκριτική και από τους δυο».

Τι μου λείπει από την Φώφη Γεννηματά

Ο κ. Χρηστίδης γίνεται ιδιαίτερα συναισθηματικός όταν καλείται να απαντήσει στο τι του λείπει από την Φώφη Γεννηματά.

«Μου λείπει το χαμόγελό της, η καθημερινή μας επαφή. Έχουμε κάνει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Έχουμε πάει και έχουμε επιστρέψει αυθημερόν στην Χαλκιδική και σε δεκάδες άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μου λείπει το τηλεφώνημά της. Ήταν πάντα πολύ ζεστή και είχαμε μια σχέση. Τώρα που το σκέφτομαι μου έδινε πράγματα σε κάθε τηλεφώνημα. Εμπειρία, αντίληψη, άρνηση στην μικρότητα στην ίντριγκα και στην μηχανορραφία. Υπάρχει μια αντίληψη για την Φώφη Γεννηματά ότι τα βρήκε όλα έτοιμα. Τίποτα δεν βρήκε έτοιμο, επέλεξε μετά τον θάνατο του πατέρα της να μην είναι υποψήφια βουλευτής για να μην πουν ότι το εκμεταλλεύεται. Είχε σχέδιο και τόλμη και μεγάλη εικόνα στο μυαλό της. Πίστευε πολύ στους νέους ανθρώπους. Δεν μας έβγαλε μόνο μπροστά. Μας στήριξε έμπρακτα. Όταν έπεσαν πάνω μας όλα τα συστήματα και μας αποκαλούσαν πιτσιρικάδες η Φώφη Γεννηματά είπε “με αυτά τα παιδιά θα προχωρήσω”.

«Κανείς μας δεν περίμενε αυτό που συνέβη»

«Πάντα ήταν ακούραστη», λέει ο κ. Χρηστίδης για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Και συνεχίζει: «Κρατούσε πάντα τις ομιλίες της περισσότερη ώρα από όσο περιμέναμε. Κανείς από εμάς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό το οποίο συνέβη. Δυο ημέρες πριν μπει στο νοσοκομείο ήμασταν μαζί στην Ρόδο κάναμε σχεδιασμό και είχε ομιλία μιας ώρας με εκατοντάδες κόσμο. Το πρώτο σοκ της απόσυρσης από την κούρσα και το νοσοκομείο ήταν τεράστιο. Αλλά είχαμε συνηθίσει σε μάχες τις οποίες κέρδιζε. Δυστυχώς αυτή την έχασε».

Ποιος είναι ο Παύλος Χρηστίδης μέσα από 10 ερωτήσεις

Ο κ. Χρηστίδης κλήθηκε να απαντήσει σε δέκα ερωτήσεις που ίσως μας κάνουν να γνωρίσουμε καλύτερα τον 38χρονο υποψήφιο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Τι προτιμάει να ακούει στο ραδιόφωνο, γιατί βλέπει σειρές και όχι ταινίες, αν είναι λάτρης του βουνού ή της θάλασσας. Επίσης, τι προτιμάει, ξενοδοχείο ή κάμπινγκ, ποιο είναι το αγαπημένο του κατοικίδιο, αν είναι καπνιστής, ποιος είναι ο αγαπημένος του υπερήρωας και γιατί αναγκάζεται να φοράει σακάκι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις