Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας για Novartis: Ζητήσαμε από τις ΗΠΑ στοιχεία για να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο

Την ρητή διαβεβαίωση, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία και έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αμερικάνικες αρχές, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση Novartis, ώστε να ασκηθούν αγωγές και να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για την υπόθεση Novartis

«Έχουμε απευθυνθεί στις αμερικανικές αρχές για να μας δοθούν στοιχεία. Με βάσει τα στοιχεία που θα έρθουν από την αμερικανική δικαιοσύνη το ΝΣΚ θα προτείνει στο ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που έθεσε νωρίτερα το θέμα.

Τόσο ο κ. Κουρουμπλής όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγήτρια του νομοσχεδίου για το ΝΣΚ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι καθυστερεί αναιτιολόγητα την ίδια ώρα που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει θέσει το νομικό πλαίσιο για να ασκηθούν οι αγωγές, υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

«Το έγγραφο του ΝΣΚ κατατέθηκε στις 26/7/2021 και πρωτοκολλήθηκε στις 30/7/2021. Όχι μόνο ξεκινήσαμε την διαδικασία αλλά ακολουθούμε πιστά τα βήματα που μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Κάνουμε ότι δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2018, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε κατηγορήσει τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με τους χειρισμούς της συγκαλύπτει το ελληνικό σκέλος ενός αδιαμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 8