Πολιτική

Χρήστος Ταραντίλης:  Όραμα μας για την Παιδεία η ισότητα “προς τα πάνω”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
“Oι όροι ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν γίνεται να καθηλώνονται στο όνομα μιας ισότητας «προς τα κάτω».”
 
Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Χρήστος Ταραντίλης υποστήριξε ότι η αναγκαιότητα του παρόντος νομοσχεδίου πηγάζει από την αναγκαιότητα άρσης της ισχύουσας μέχρι τώρα ακαμψίας, η οποία δημιουργεί αγκυλώσεις και κρατά δέσμια την ιδιωτική πρωτοβουλία. 
 
Πρόσθεσε ότι πάρα το γεγονός ότι επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας των μαθητών είναι το υψηλό επίπεδο αυτονομίας στον καθορισμό των προγραμμάτων σπουδών, στην Ελλάδα η περίπλοκη διαδικασία παρέκκλισης από το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί σε αδυναμία ανάπτυξης καινοτόμων πρωτοβουλιών ή/και πειραματικών εκπαιδευτικών διαδικασιών.  
 
Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης συνολικά της Παιδείας, η ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να ιδωθεί ως συμπληρωματικός πυλώνας στην εκπαίδευση και όχι ως ανταγωνιστικό κομμάτι της.
 
Η ομιλία έκλεισε τονίζοντας ότι οι όροι ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν πρέπει να καθηλώνονται στο όνομα μιας ισότητας «προς τα κάτω» και ότι αντιθέτως η ΝΔ ευαγγελίζεται για το μέλλον μία Παιδεία με όραμα την ισότητα «προς τα πάνω».
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η αντιπολίτευση ζητεί πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – «Οι ευθύνες δεν θα θαφτούν στις στάχτες»
Συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα - Στο επίκεντρο οι συνθήκες του δυστυχήματος, η ασφάλεια των πληρωμάτων και ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα
O Mητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας μετά τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Χάσαμε δύο μαχητές της πρώτης γραμμής»
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα και το δυστύχημα με τα δύο εναέρια μέσα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή
Μητσοτάκης, Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας 44
Η Μαρία Καρυστιανού διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» με βαριές αιχμές για «άδηλο σχέδιο»
Η επικεφαλής του κινήματος κατηγορεί τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη της για διχαστική στάση, υπονόμευση της ενότητας και παραβίαση της πολιτικής γραμμής
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.   (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 21