Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης για 14χρονο μαθητή: Δεν απαγορεύτηκε ποτέ στο αγόρι να δει τη μητέρα του (video)

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Intime

Στη Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στις συνθήκες κράτησης του 14χρονου μαθητή στη ΓΑΔΑ. “Του επετράπησαν πολλές επισκέψεις και του επετράπησαν τα πάντα”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας ο κ. Χρυσοχοΐδης σε όσα υποστήριξε ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος συνελήφθη σε μαθητικό συλλαλητήριο και κρατήθηκε τρεις μέρες στη ΓΑΔΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονους. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι γονείς και το ξέρουν αυτό. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, με απόφαση της οποίας ζητήθηκε η κράτηση των παιδιών”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για “επανάληψη του γνωστού παλαιότατου φαινομένου του μικροκομματικού εμπορίου, από ορισμένους”, που όπως είπε, “ασκούνται στα ξεδιάντροπα ψέμματα”.

“Δεν απομονώθηκε κανένας νεαρός από την οικογένειά του και τη νομική του υπεράσπιση. Δεν απαγορεύτηκε ποτέ στο αγόρι αυτό να δει τη μητέρα του και τον δικηγόρο του. Του επετράπησαν πολλές επισκέψεις και του επετράπησαν τα πάντα”, ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για “πονετικά παραμύθια, στηριγμένα στο ξεδιάντροπο ψέμα, που ξετυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες”, κατέληξε.

“Προσωπικά με θλίβει το γεγονός. Τα παιδιά πρέπει να είναι στο σχολείο τους, η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο τους, δεν είναι στον δρόμο. Κανείς δεν θέλει να κυνηγάει 14χρονους. Οι ίδιοι αστυνομικοί είναι γονείς και έχουν παιδιά. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, με απόφαση της οποίας ζητήθηκε και αποφασίστηκε η κράτηση”, υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη σύσκεψη που είχε, σήμερα το πρωί, με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / βίντεο: voria.gr

 

 

 

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις