Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για Αγίους Αναργύρους: Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τις παθογένειες της ΕΛ.ΑΣ. και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στη σύγχρονη εποχή αλλά και στην άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το μεσημέρι της Παρασκευής (12.4.24).

«Βρισκόμαστε σε μία εποχή με ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό πεδίο. Συνέβησαν γεγονότα που καθόρισαν σημαντικά την ψυχολογία του κόσμου (covid) και που δεν έχουν αναλυθεί ακόμη. Υπάρχει όμως η ανάδυση φαινομένων που χρειάζονται έναν νέο τρόπο διαχείρισης: πολιτικής, κοινωνικής, ποινικής», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι η αστυνομία διαχειρίζεται προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά που πλέον έχουν πάρει άλλες διαστάσεις (ενδοοικογενειακή βία, βία ανηλίκων κ.λπ.), και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα κοινωνικά ζητήματα που φτάνουν στην πόρτα του υπουργείου ως εγκληματικές ενέργειες».

«Η αστυνομία χρειάζεται μια μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μια αναγέννηση. Υπάρχει πολλές φορές μια γραφειοκρατική αξιολόγηση των περιστατικών. Το μεγάλο στοίχημα και για εμένα προσωπικά, που έχω περάσει από αυτό το υπουργείο για πέμπτη φορά, είναι να βάλουμε την Αστυνομία σε μια νέα τροχιά».

«Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει»

Για το περιστατικό στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Ήταν μια τραγική εξέλιξη μιας επιχειρησιακής ενέργειας με πάρα πολλά προβλήματα και κενά, που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Όλα θα εξεταστούν, και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».

Σε ερώτηση για τη χρήση όπλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι χρειάζεται επανεξέταση. «Χρειάζεται να ξαναδούμε τα ζητήματα που άπτονται στη διαχείριση προσωπικού, της αξιολόγησης του προσωπικού και των συχνών εξετάσεων ικανότητας του προσωπικού».

Τέλος, υπογράμμισε πως είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση 2.000 καμερών που θα τοποθετηθούν σε οχήματα και γιλέκα αστυνομικών που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 39
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 31
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 38