Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης για Αγίους Αναργύρους: Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει

Χρυσοχοΐδης για Αγίους Αναργύρους: Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει
Eurokinissi

Για τις παθογένειες της ΕΛ.ΑΣ. και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στη σύγχρονη εποχή αλλά και στην άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το μεσημέρι της Παρασκευής (12.4.24).

«Βρισκόμαστε σε μία εποχή με ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό πεδίο. Συνέβησαν γεγονότα που καθόρισαν σημαντικά την ψυχολογία του κόσμου (covid) και που δεν έχουν αναλυθεί ακόμη. Υπάρχει όμως η ανάδυση φαινομένων που χρειάζονται έναν νέο τρόπο διαχείρισης: πολιτικής, κοινωνικής, ποινικής», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι η αστυνομία διαχειρίζεται προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά που πλέον έχουν πάρει άλλες διαστάσεις (ενδοοικογενειακή βία, βία ανηλίκων κ.λπ.), και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα κοινωνικά ζητήματα που φτάνουν στην πόρτα του υπουργείου ως εγκληματικές ενέργειες».

«Η αστυνομία χρειάζεται μια μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μια αναγέννηση. Υπάρχει πολλές φορές μια γραφειοκρατική αξιολόγηση των περιστατικών. Το μεγάλο στοίχημα και για εμένα προσωπικά, που έχω περάσει από αυτό το υπουργείο για πέμπτη φορά, είναι να βάλουμε την Αστυνομία σε μια νέα τροχιά».

«Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει»

Για το περιστατικό στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Ήταν μια τραγική εξέλιξη μιας επιχειρησιακής ενέργειας με πάρα πολλά προβλήματα και κενά, που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Όλα θα εξεταστούν, και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».

Σε ερώτηση για τη χρήση όπλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι χρειάζεται επανεξέταση. «Χρειάζεται να ξαναδούμε τα ζητήματα που άπτονται στη διαχείριση προσωπικού, της αξιολόγησης του προσωπικού και των συχνών εξετάσεων ικανότητας του προσωπικού».

Τέλος, υπογράμμισε πως είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση 2.000 καμερών που θα τοποθετηθούν σε οχήματα και γιλέκα αστυνομικών που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις