Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης: Ποτέ πια ξανά Μάτι! Το μήνυμα στους ακροδεξιούς και οι πρώτες κινήσεις

Χρυσοχοΐδης: Ποτέ πια ξανά Μάτι! Το μήνυμα στους ακροδεξιούς και οι πρώτες κινήσεις
photo intime

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέστρεψε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ανέλαβε την καθήκοντά του, παραλαμβάνοντας από την Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά πως “χαίρομαι που σας ξαναβλέπω. Μας συνδέουν δεσμοί που δημιουργήθηκαν μέσα από δύσκολες μάχες. Μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε για την ασφάλεια της χώρας, η οποία ταυτίζεται με τη Δημοκρατία και το δικαίωμα μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Χωρίς ασφάλεια σαπίζει η Δημοκρατία και αυτό είναι η χαρά του ακροδεξιού”.

photo intime

Μια δήλωση που εκτιμάται πως αποτελεί μήνυμα προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή καθώς είχαν διαμηνύσει πως θα επιστρέψουν στους δρόμους και τις πλατείες μετά την εκλογική ήττα που τους άφησε εκτός βουλής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε επίσης πως “θέλουμε ειρήνη στις πόλεις και στις γειτονίες να κυκλοφορούν τα παιδιά μας ελεύθερα και με ασφάλεια. Αυτή είναι η μέγιστη αποστολή μας”, σε ένα μήνυμα που μπορεί να εκληφθεί πως είναι προς τους πολίτες των Εξαρχείων αναφορικά με το άβατο.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι που συγκλόνισε τη χώρα και ανέφερε πως “μας πληγώνει το Μάτι, μας πληγώνουν οι  εκατό χαμένοι συνάνθρωποί μας. Όλοι εδώ θα δώσουμε μια υπόσχεση. Πότε πια ξανά Μάτι“.

Σε ότι αφορά την υπαγωγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «σε όλη την Ευρώπη, όπως Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανήκει στο αντίστοιχο υπουργείο Εσωτερικών, όπως και κάθε τι που έχει σχέση με την ασφάλεια της χώρας».

«Ξεκινάμε μια πορεία» πρόσθεσε «όπου ο καθένας θα αφοσιωθεί στους στόχους του που είναι να υπηρετεί το ύψιστο αγαθό των πολιτών, την ασφάλεια» και κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης «να είστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε ξανά το έγκλημα και θα είμαστε υπερήφανοι».

Οι πρώτες κινήσεις του νέου υπουργού

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άμεσοι στόχοι του νέου υπουργού είναι να καταγράφει άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό,να πυκνώσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη με τους επιτελείς το απόγευμα στις 7.

Μάλιστα οι διαδικασίες θα τρέξουν σύντομα ώστε να είναι έτοιμο το πλάνο της αντιεγκληματικής πολιτικής και να εφαρμοστεί άμεσα. Ακόμη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Φώτης Νασιάκος, αναμένεται να λάβει ρόλο άτυπου συμβούλου.

Όσον αφορά τον νέο υφυπουργό Αντεγκληματικής Πολιτικής Λευτέρη Οικονόμου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «για την εμπιστοσύνη τους», όπως είπε και πρόσθεσε: «πρέπει να φανούμε αντάξιοι στο έργο αυτό. Το θέμα της ασφάλειας είναι πρώτιστο δικαίωμα του πολίτη και η πολιτεία πρέπει να την διασφαλίσει με σκληρή δουλειά αλλά και επίπονη».

Κουμουτσάκος: Μείζον θέμα η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε πως το μεταναστευτικό αποτελεί πρόκληση για μια δημοκρατική πολιτεία που θέλει ασφάλεια.

photo intime

“Μείζον θέμα για εμάς η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για όλους. Αυτός είναι οι εντολές και ο στόχος του πρωθυπουργού”.

Γεροβασίλη: Δεν επιτρέψαμε να υπάρχουν στη χώρα άβατα

Η Όλγα Γεροβασίλη από την πλευρά της τόνισε πως “ένας κύκλος κλείνει και ένας άλλος ανοίγει για εμάς. Από τη θέση της αντιπολίτευσης και με το ποσοστό που μας έδωσε ο λαός θα ελέγχουμε την κυβέρνηση. Αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του κράτους σε μια δύσκολη περίοδο οπού η χώρα ήταν χρεοκοπημένη και στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης. Ελευθερώσαμε τη χώρα από τα μνημόνια, παραδώσαμε γεμάτα ταμεία και ένα λειτουργικό κοινωνικό κράτος. Παραδίδουμε μια χώρα ισχυρή και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια. Δεν επιτρέψαμε να υπάρχουν στη χώρα άβατα, ανανεώσαμε το στόλο της ΕΛΑΣ, η οποία μαζί με τις υπηρεσίες του υπουργείο έφεραν σε πέρας δύσκολες αποστολές, κάποιες γνωστές και περισσότερες αγνωστες καθώς αφορούσαν αποτροπές”.

photo intime

Παπακώστα: Άδικη η στοχοποίηση για το Μάτι

Τέλος η Κατερίνα Παπακώστα στην ομιλίας της επεσήμανε πως ήταν άδικη η στοχοποίηση του υπουργείο και της πυροσβεστικής για το Μάτι, καθώς τόνισε ότι οι πυροσβέστες δίνουν μια σιωπηρή καθημερινή μάχη για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις