Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης στον ‘Εβρο: “Δεν περνάει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα”! video

Χρυσοχοΐδης στον ‘Εβρο: “Δεν περνάει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα”! video

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση δε θα αφήσει κανέναν να περάσει χωρίς νόμιμα έγγραφα έστειλε από τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (29.02.2020).

Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο στη Νέα Βύσσα Έβρου, όπου είχε σύσκεψη με αξιωματούχους του στρατού και της αστυνομίας για την κατάσταση στις Καστανιές.

Στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο υπουργός ανέφερε: “Είναι δύσκολη και ταυτόχρονα δυσάρεστη κατάσταση. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας, δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους, τους διώχνει, τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε”.

Έβρος: Ενισχύονται τα μέτρα φρούρησης

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου καταφθάνουν διμοιρίες της ΥΑΤ από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr. Συγκεκριμένα, περίπου το σύνολο των δυνάμεων της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης ξεκινάει για τα σύνορα λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες περισσότερες από έξι διμοιρίες ξεκινούν και από Αθήνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις