Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνουν κανονική γειτονιά

«Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνουν μια κανονική γειτονιά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους», διαβεβαιώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην Καθημερινή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις όσων έλεγαν προεκλογικά ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ έπρεπε να ανακαταλάβει τα Εξάρχεια, απαντά πως οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους, ενώ σημειώνει ότι η ταυτότητα και η ιστορία της περιοχής «δεν απειλούνται από το σπάσιμο του “άβατου”, οι ναρκέμποροι, η βία και η ανομία τα διαλύουν».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζει «κορυφαίο ευρωπαϊκό πρόβλημα» το προσφυγικό – μεταναστευτικό και εκφράζει την πεποίθηση ότι «το θέμα θα το λύσει η Ευρώπη και όχι μόνη της η Ελλάδα». Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιμετώπισε το πρόβλημα στην αρχική τουλάχιστον φάση με επιπολαιότητα, ενώ ζητεί να σταματήσουν «να αναστενάζουν ψεύτικα όσοι τέσσερα χρόνια δεν έβλεπαν Μόρια, στρατόπεδα και στοιβαγμένους και ξαφνικά σε τρεις μήνες ξαναέγιναν ευαίσθητοι».

Για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ξεκαθαρίζει ότι «η μόνη δουλειά που έχει η αστυνομία στα πανεπιστήμια είναι όταν υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα» και καθιστά σαφές ότι «η εφαρμογή του νόμου δεν αναστέλλεται επειδή μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις».

Τονίζει, τέλος, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει την ιστορική ευθύνη που είχε και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του 1974 και γι’αυτό, όπως εξηγεί, ο ίδιος δεν είχε κανένα πολιτικό δίλημμα να ανταποκριθεί στην πρόταση του πρωθυπουργού να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για Αλκέτ Ριζάι: Θα διαφωνούσα να πάρει άδεια αλλά είναι θέμα του νόμου
«Θα συλληφθεί, όπως συλλαμβάνονται όλοι, και θα δείτε στη συνέχεια πόσο η κεκτημένη ταχύτητα της αστυνομίας πόσες ακόμα επιτυχίες θα έχει» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κάνει καλύτερα βίντεο απ’ ότι κυβερνά τον τόπο – Παλιό το κόλπο να τάζεις εκ του ασφαλούς για να γίνεις ευχάριστος
«Αν ήμασταν καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει γιατί έστειλε στον εξώστη και εξαφάνισε όλους όσους κυβέρνησε μαζί τους; Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Παύλος Μαρινάκης
5