Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Θα τηρήσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα – Κάθε εισαγωγή σε ΜΕΘ καθυστερεί τα εμβόλια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θα τηρήσουμε τα μέτρα με προσήλωση, με σεβασμό και αυστηρότητα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αμέσως μετά τη σημερινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και τοπικών αρχών και φορέων, με αντικείμενο την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή.

«Είμαστε εδώ, ο Νίκος Χαρδαλιάς κι εγώ, με εντολή του Πρωθυπουργού και είμαστε εδώ για λόγους ανάγκης. Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Και είμαστε εδώ σήμερα για να μην έχουμε ξανά τα ίδια. Ο ιός έχει έναν φίλο, έναν σύμμαχο, που είναι ο συνωστισμός. Σας παρακαλούμε πάρα πολύ, τηρήστε τους κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

click4more: Σκληρό lockdown τριών εβδομάδων και άμεσα ζητούν οι επιστήμονες

Τόνισε, δε, πως αναγνωρίζει ότι υπάρχει κόπωση, αλλά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό όλων, με τις πολιτικές της, με τη στήριξη των επιχειρήσεων, των ανέργων και όλων όσοι υφίστανται ζημία, λόγω του κορονοϊού.

«Δεν θα αποκλίνουμε από τους κανόνες για να μην υπάρχει διασπορά του ιού. Έχουμε αύξηση κρουσμάτων, δεν έχουμε έκρηξη αυτή τη στιγμή, ωστόσο είμαστε εδώ για να προλάβουμε πιθανή νέα διασπορά και πιθανούς νέους κινδύνους», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζοντας ότι «οι εμβολιασμοί γίνονται κανονικά, με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, σε συνδυασμό πάντα και με τον εφοδιασμό των εμβολίων».

«Κάθε ειδαγωγή σε ΜΕΘ αναστέλλει τους εμβολιασμούς»

«Κάθε ένα νέο κρούσμα», σημείωσε, «κάθε μια εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε μια εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς. Διότι νοσηλευτικό, υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι με τον εμβολιασμό. Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί την υψίστή μας προτεραιότητα».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού, υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη, μετέβη στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης για σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό και την εντατικοποίηση του ελέγχου σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων κατά την πανδημίας, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στη ΔΕΘ, όπου ετοιμάζεται το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος, επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας, υπηρεσιακοί παράγοντες, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 42