Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπ. Παιδείας: Τα ΜΑΤ έδειξαν… “υπέρμετρο ζήλο” απέναντι στους εκπαιδευτικούς

Υπ. Παιδείας: Τα ΜΑΤ έδειξαν… “υπέρμετρο ζήλο” απέναντι στους εκπαιδευτικούς

Για «υπέρμετρο ζήλο» ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τα όσα συνέβησαν σήμερα κατά τη διάρκεια της πορείας των εκπαιδευτικών και τον ξυλοδαρμό τους.

Μάλιστα τονίζει πως το ξύλο που “έφαγαν” οι εκπαιδευτικοί το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν έχουν σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η κυβέρνηση θέλει να έχει η αστυνομία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Ο ‘υπέρμετρος ζήλος’ ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ που επέδειξαν εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνος και απόλυτα καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα, δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

ΣΥΡΙΖΑ: Βάρβαρη και καταδικαστέα η επίθεση

Για τα επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της κομμουνίστριας δασκάλας Θοδώρας Δριμάλα πήρε θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως “η σημερινή επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, που οδήγησε στον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της συνδικαλίστριας, μέλους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα, είναι βάρβαρη και καταδικαστέα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ”.

“Οι υπαίτιοι της επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά , ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των δύο τραυματιών” επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, του ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση και εξέφρασε την απόλυτη αποδοκιμασία του για το γεγονός του αναίτιου τραυματισμού του από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας δασκάλων και καθηγητών.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στην Ηρώδου Αττικού και προσπάθησαν να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά κάποιοι δεν τις πέταξαν στα πόδια, αλλά ψηλά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι μια εκπαιδευτικός και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. Και οι δύο διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις