Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

ΥΠΕΞ για τουρκικούς ισχυρισμούς: Οι εταίροι θα μάθουν την αλήθεια

ΥΠΕΞ για τουρκικούς ισχυρισμούς: Οι εταίροι θα μάθουν την αλήθεια

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον Ερντογάν που υποστήριξε ότι η Ελλάδα “πήρε την πρώτη απάντηση” μετά την προειδοποίηση της Άγκυρας να μην επιχειρηθεί επίθεση στο Oruc Reis.

Τέλος στην σεναριολογία των τελευταίων ωρών βάζει το υπουργείο Εξωτερικών. 

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρει:

“Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή”.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών απαντά προφανώς στους “λεονταρισμούς” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δήθεν σήμερα “η Ελλάδα πήρε την πρώτη απάντηση” μετά την προειδοποίηση της Άγκυρας να μην επιχειρηθεί επίθεση στο Oruc Reis.

Click4more: Επικοινωνία Μέρκελ – Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP, ο Ερντογάν είπε επί λέξει: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis, αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση», υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως υπήρξε κάποιου είδους “επεισόδιο” μεταξύ του Oruc Reis και ελληνικού πλοίου.

Υπενθυμίζεται πως ήδη κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα σχολίαζαν πως τα λόγια του Ερντογάν αποτελούν επικοινωνιακά παιχνίδια “εσωτερικής κατανάλωσης”.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του ΓΕΕΘΑ, πηγές του οποίου ανέφεραν πως δεν υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό με το Oruc Reis.

Όσο για κάποιους ισχυρισμούς τουρκικών μέσων ενημέρωσης -απολύτως ελεγχόμενων από το καθεστώς Ερντογάν- περί δήθεν “επεισοδίου” κατά το οποίο μάλιστα υπέστη ζημιές η φρεγάτα “Λήμνος”, η εικόνα της φρεγάτας στην κοινή άσκηση με πλοία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού και τα αεροσκάφη Rafale, τους διαψεύδει πανηγυρικά:

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις