Πολιτική

Υπέρ των Τούρκων εμφανίζει τον Κατρούγκαλο η Daily Sabah

Ένα κείμενο με αρκετά... αφαιρετική διάθεση, δημοσίευσε η τουρκική Daily Sabah, επιχειρώντας να εμφανίσει τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο αναφανδόν υπέρ των τουρκικών θέσεων στην αντιπαράθεση με την Ολλανδία.

Το κείμενο της Daily Sabah, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο γενικός κανόνας για την Ευρώπη, είναι να επιτρέπει προεκλογικές συγκεντρώσεις άλλων χωρών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκύψει μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας, μετά την απαγόρευση αποβίβασης του Τσαβούσογλου αλλά και τη σύλληψη και απέλαση της υπουργού Καγιά.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ακόμα πως δεν υπήρχει κανένας λόγος να μην επιτραπεί στην Τουρκάλα υπουργό, η είσοδος στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.  “Δεν κρίνω τις πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών για τα εσωτερικά τους, αλλά παρόλα αυτά, τέτοιου είδους εκδηλώσεις κατά γενικό κανόνα επιτρέπονται στην Ευρώπη” δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν γίνει στη Θράκη, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει, σημειώνοντας παράλληλα πως καλό θα ήταν να αποφεύγονται ανάλογες κινήσεις που μπορούν να πυροδοτήσουν εντάσεις στην περιοχή.”

Οι σχετικές δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, είναι κάπως διαφορετικές. Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κρατά στην πραγματικότητα ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές. “Δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ κρατών” σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πως “μόνον η κάθε χώρα μπορεί να γνωρίζει εάν υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όχι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21