Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Υποδοχή Ντιμιτρόφ από τον Βούτση στην Βουλή

Υποδοχή Ντιμιτρόφ από τον Βούτση στην Βουλή

Τον… χώρο όπου ψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών έδειξε στον Νίκολα Ντιμιτρόφ ο Νίκος Βούτσης, υποδεχόμενος στην Βουλή τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Βούτσης υποδεχόμενος στο γραφείο του τον υπουργό της γείτονας χώρας και αναφερόμενος στην αίθουσα της ολομέλειας του είπε πως «αυτός εδώ, είναι ο χώρος που το προηγούμενο διάστημα συζητήθηκαν έντονα όλα τα στοιχεία για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του Πρωτοκόλλου Ένταξης στο ΝΑΤΟ, και είναι ο χώρος που διαμορφώθηκε ευρύτερη πλειοψηφία ανοχής για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί αυτή η Συμφωνία που την χαρακτήρισε «διεθνές υπόδειγμα» για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων.

Ο κ. Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν με συλλαλητήρια και τις διαμαρτυρίες, ευελπιστώντας όμως ότι όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι η Συμφωνία αυτή είναι για το καλό της περιοχής και των λαών.

Το… αστειάκι του Ντιμιτρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικόλα Ντιμιτρόφ είχε προσχεδιάσει πάντως ένα αστεϊσμό για την υποδοχή του λέγοντας «η Συμφωνία της Πρέσπας, εμείς έτσι την λέμε, εσείς λέτε Πρέσπες… και ελπίζω να μην διαφωνήσουμε και γι αυτό το όνομα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις