Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

Υποκλοπές: Μήνυση για έμμεση παρακολούθηση του τηλεφώνου του κατέθεσε ο Γιώργος Καμίνης

Υποκλοπές: Μήνυση για έμμεση παρακολούθηση του τηλεφώνου του κατέθεσε ο Γιώργος Καμίνης

Άλλη μια εξέλιξη προστέθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών, με τον Γιώργο Καμίνη να κάνει γνωστό χθες (23.01.2023) ότι κατέθεσε μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για την πιθανότητα «έμμεσης» παρακολούθησης του τηλεφώνου του, καθώς, στενός φίλος του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο διατηρεί τακτική επικοινωνία, έχει κατονομαστεί σε δημοσιεύματα ως στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν αφορά μόνο τα άμεσα θύματα: τα άτομα εκείνα, των οποίων η ιδιωτικότητα παραβιάστηκε βάναυσα. Αφορά επίσης και όσους ή όσες επλήγησαν εμμέσως, εκείνους δηλαδή που, για όσο διάστημα διαρκούσε η παρακολούθηση ενός ατόμου από την ΕΥΠ, συνομίλησαν ή επικοινώνησαν μαζί του. Σε αυτά τα “εξ αντανακλάσεως” θύματα ανήκω κι εγώ», γράφει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Καμίνης. 

Όπως αναφέρει ο κ. Καμίνης, ο κύριος λόγος της μήνυσης είναι μεν η δικαστική καταδίκη των υπευθύνων, αλλά η πράξη του φέρει και συμβολικό χαρακτήρα: να αναδείξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει την αποκάλυψη της αλήθειας.

«Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή αντιθεσμική συμπεριφορά, όσοι νιώθουν πως πλήττονται προσωπικά από τις υποκλοπές έχουν χρέος να θυμίζουν και να υπενθυμίζουν στους κυβερνώντες πως δεν θα επιτρέψουν η υπόθεση αυτή να ξεχαστεί», καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Η ανάρτηση του Γιώργου Καμίνη: 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις