Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Μήνυση Στουρνάρα σε δυο προστατευόμενους μάρτυρες

Μήνυση κατά δυο των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis υπέβαλε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (04.04.2018), ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”. Και οι δυο φέρονται να τον εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis.

Ο διοικητής της ΤτΕ στρέφεται εναντίον των δυο προστατευόμενων μαρτύρων, τους οποίους κατηγορεί για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ για τη μήνυση που υπέβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26