Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία αναμένεται να ζητήσει ο Λοβέρδος

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία αναμένεται να ζητήσει ο Λοβέρδος

Δια του νομικού του εκπροσώπου ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που έχει κληθεί σήμερα από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας για την υπόθεση της Novartis αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Ο πρώην υπουργός θα παραλάβει μέσω του συνηγόρου του, όπως δικαιούται από το νόμο, τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Υγείας και αναμένεται να ζητήσει εύλογο χρόνο ώστε να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που του ζητούνται.

Η κλήση στον πρώην υπουργό αφορά την περίοδο Απριλίου 2011 -Μαίου 2012 και την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Για το συγκεκριμένο σκέλος της έρευνας, έχουν ήδη κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και έχουν ήδη λάβει προθεσμίες για το τρέχον διάστημα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρίας για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις