Σάββατο, 18 Μαΐ
25oC Αθήνα

Υπόθεση Πανούση: Εκτεθειμένος ο Παρασκευόπουλος – Ο Λάμπρου δούλευε… αμισθί, λέει το υπουργείο!

Υπόθεση Πανούση: Εκτεθειμένος ο Παρασκευόπουλος – Ο Λάμπρου δούλευε… αμισθί, λέει το υπουργείο!

– Με ένα άνευ προηγουμένου… αλαλούμ συνεχίζεται η σοβαρότατη υπόθεση με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης, Γιάννη Πανούση
– Ο Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωνε το πρωί ότι ο Παναγιώτης Λάμπρου που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση δεν εργάζεται πλέον για το υπουργείο
– Λίγο αργότερα, ένα έγγραφο “φωτιά” ήρθε για να τον διαψεύσει, αφού αποκαλύπτει πως εγκρίθηκαν για τον κ. Λάμπρου έξοδα μετακίνησης σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για υπηρεσιακούς λόγους!
– Η απάντηση του υπουργείου είναι πως συμετέχει αλλά… αμισθί σε ομάδα εργασίας για την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα!
– Την ίδια ώρα, αμέτρητα ερωτήματα προκαλεί η απομάκρυνση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, Σταύρου Σταυρόπουλου

Η υπόθεση με τις σοβαρότατες καταγγελίες του Γιάννη Πανούση περί απειλών της ζωής του φαίνεται πως έχει περισσότερες διαστάσεις από όσες όλοι αρχικά φαντάζονταν. Ο πρώην υπουργός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν υποστήριξε πως στην υπόθεση εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα που έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία, ενώ κάπου εκεί ξεκίνησε και ο πόλεμος… χαρακωμάτων με την κυβέρνηση.

Μέσα από εκατέρωθεν ανακοινώσεις, φάνηκε γρήγορα πως το Μαξίμου στήνει… στον τοίχο τον Γιάννη Πανούση, κατηγορώντας τον για το ότι αντί να ενημερώσει άμεσα την Δικαιοσύνη για μία τόσο σοβαρή υπόθεση, εκείνος επέλεξε να ενημερώσει… τα ΜΜΕ.

Ο ίδιος ακολούθως κατέθεσε όσα ήξερε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όμως η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δυναμική! Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε το “άδειασμα” στον πρώην υπουργό, κατί που φάνηκε τόσο από την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, όσο και από αυτήν του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, η οποία μάλιστα ανέβαζε τους τόνους.

Αφορμή για αυτή την διπλή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο Γιάννης Πανούσης στον Άρειο Πάγο, δηλαδή για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς…

Κι όμως, αυτά ήταν μόνο η αρχή!

Ο εκτεθειμένος Νίκος Παρασκευόπουλος

Ένα έγγραφο της Διαύγειας με ημερομηνία 30/10 διαψεύδει και εκθέτει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος το πρωί στην εκπομπή του MEGA υποστήριξε ότι ο κ. Παναγιώτης Λάμπρου που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση Πανούση, δεν είναι από το τέλος του καλοκαιριού μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου του.

Όπως αποδεικνύεται στο έγγραφο με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2015, το οποίο αναρτήθηκε στην Διαύγεια, εγκρίθηκαν για τον κ. Λάμπρου έξοδα μετακίνησης σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη για υπηρεσιακούς λόγους!

Το πρωί μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης όταν ρωτήθηκε αν είναι ακόμα υπάλληλος του υπουργείου του ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «νομίζω με το τέλος του καλοκαιριού έληξε η θητεία του». Ωστόσο το έγγραφο άλλα αποδεικνύει…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Δείτε το βίντεο με όσα δήλωνε το πρωί ο Νίκος Παρασκευόπουλος:

 

Η απάντηση του Υπουργείου

Αφού, λοιπόν, αποκαλύφθηκε το παραπάνω έγγραφο που… αδειάζει τον υπουργό, ήρθε και η απάντηση του υπουργείου. Η οποία κάνει λόγο για… αμισθί εργασία του κ. Λάμπρου!

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, λοιπόν, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η εργασιακή σχέση του Πάνου Λάμπρου με το υπουργείο υπό την ιδιότητά του ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει από τις 28/8/2015.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Λάμπρου, «μετέχει όμως αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31/12/2015».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης και τα εξής: «Με την ιδιότητα αυτή, κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου, εγκρίθηκε η μετάβαση του κ. Λάμπρου σιδηροδρομικώς στη Θεσσαλονίκη (1/11/2015 – 3/11/2015) για δραστηριότητα που εμπίπτει στον παραπάνω σκοπό».

Τα ερωτήματα για το “ξήλωμα” Σταυρόπουλου

Παράλληλα, αμέτρητα ερωτήματα προκαλεί η απομάκρυνση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση. Ο αστυνομικός διευθυντής Σταύρος Σταυρόπουλος, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, απομακρύνθηκε από την θέση του.

Ο κ. Σταυρόπουλος είναι ο άνθρωπος που “ξεσκέπασε” το κύκλωμα διαφθοράς στην αστυνομία το οποίο επικαλείται στις καταγγελίες του ο κ. Πανούσης. Σήμερα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, την οποία κοινοποίησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Σταυρόπουλος “τελειώνει” από την υπηρεσία του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τόσκας ζήτησε την απομάκρυνση του συγκεκριμένου αξιωματικού ο οποίος φημίζεται για τις επιτυχίες του στην δίωξη των εγκληματικών οργανώσεων και για τον οποίο τα “βαριά” ονόματα των ελλήνων κακοποιών έχουν υπογράψει συμβόλαιο θανάτου! Στην θέση του κ. Σταυρόπουλου τοποθετείται προσωρινά αξιωματικός ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Αναστασάκο, ο οποίος κλήθηκε σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τόσκας ισχυρίζεται ότι έχει στείλει από μέρες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ζητώντας την αντικατάσταση του νυν διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε