Πολιτική

Υπόθεση Πανούση – Τόσκας: Έχει περισσότερους αστυνομικούς από μένα!

“Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση και δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση” υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον Real Fm σχετικά με την υπόθεση Πανούση και τις καταγγελίες του προκατόχου του ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και πως ο ΣΥΡΙΖΑ “συνδέεται” με την τρομοκρατία, τόνισε: “Με τον κ. Πανούση συνομιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε για κάποιες εκδοχές, αλλά πρόκειται για εκδοχές. Πρέπει να δούμε από πού πήρε τις πληροφορίες και αν είναι μικρής αξιοπιστίας. Πάντως καλώς έκανε και πήγε στην δικαιοσύνη”.

“Αφού τα γνώριζε όλα αυτά γιατί δεν έκανε τίποτα όταν ήταν υπουργός” αναρωτήθηκε ο Νίκος Τόσκας λέγοντας πως ο κ. Πανούσης δεν τον είχε ενημερώσει όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν του είπε τίποτα και όταν αποχώρησε από το υπουργείο.  Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τόσκας, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει στη διάθεσή του περισσότερους αστυνομικούς από τον ίδιο: “Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ πέρα και γι αυτό είναι οι δικαστικές αρχές και για αυτό είναι και αρχές προστασίας για να παρέχουν προστασία στον κάθε πολίτη που κινδυνεύει. Καμία τέτοια αίτηση, κανένα αίτημα για ιδιαίτερη ασφάλεια δεν είχε γίνει, ο κ. Πανούσης σαν πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει μεγάλο βαθμό ασφαλείας, αν θέλετε έχει περισσότερους αστυνομικούς από μένα”.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ: “Εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και θα προχωρήσω σε αλλαγές και δεν πρόκειται να δεχθώ παρεμβάσεις στο έργο μου”.
Για την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: “Οι αστυνομικοί δεν ενήργησαν όπως έπρεπε. Υπήρξαν κενά και αδράνεια σε αρκετά σημεία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ της Χ.Α και της αστυνομίας. Οι δύο από τους τέσσερις που αναζητούμε είναι ακροδεξιών αντιλήψεων. Εάν πάντως βρεθεί διασύνδεση δεν πρόκειται από εμάς να καλυφθεί”.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: «Είμαι εδώ για να ενώσω την προοδευτική παράταξη» – Άνοιγμα συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις
«Η κυβέρνηση που θα επιδιώξω να σχηματίσω, αν ο ελληνικός λαός με τιμήσει ξανά με την ψήφο του θα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, ριζοσπαστική με ένα ρεαλιστικό, εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο»
Ο Αλέξης Τσίπρας 5
Επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τις ΗΠΑ – «Ύβρις», «γεράκι του πολέμου»
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τον στρατηγικό διάλογο Αθήνας και Ουάσιγκτον - Οι αιχμές για Τουρκία και καλώδιο και οι βαριές εκφράσεις για τον Αμερικανό ΥΠΕΞ
Ρούμπιο και Δένδιας, συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για ΕΔ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η ιστορία της Ελλάδας δεν είναι για πούλημα»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ χαρακτήρισε τον ελληνικό πολιτισμό έναν από τους μεγαλύτερους που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας για την προστασία του
Κίμπερλι Γκιλφόιλ