Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Υπουργείο Άμυνας – Νίκος Δένδιας: «Συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας»

Υπουργείο Άμυνας – Νίκος Δένδιας: «Συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας»

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο νέος υπουργός, Νίκος Δένδιας διαμήνυσε πως «η Ελλάδα επιζητά αρμονικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες, ιστορικά κρατά κλάδο ελαίας και επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό».

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Δένδιας τόνισε αρχικά ότι δεν συνιστά απλό καθήκον, αλλά συνταγματική υποχρέωση η προάσπισηv της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Πρόσθεσε δε ότι «σε μία κρίσιμη συγκυρία παγκόσμιων ανακατατάξεων, η Ελλάδα έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, να εδραιώσει με αυτοπεποίθηση τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον ως παράγων ασφάλειας και σταθερότητας. Να έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις που την αφορούν. Η διαπίστωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν συνυπολογιστούν στο ισοζύγιο ισχύος οι αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψα για λογαριασμό της πατρίδας μας. Επιθυμώ εδώ και με αυτή την ευκαιρία να επαναλάβω την πάγια ελληνική θέση:

Η Ελλάδα επιζητά αρμονικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες, όπως είχα διαμηνύσει από την ίδια ακριβώς θέση το 2014, η Ελλάδα ιστορικά κρατά κλάδο ελαίας. επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Παρακολουθήστε τις πρώτες δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ως υπουργού Εθνικής Άμυνας:

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις