Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Υπουργείο Δικαιοσύνης – Γιώργος Φλωρίδης: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά

Υπουργείο Δικαιοσύνης – Γιώργος Φλωρίδης: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά

Με ένα στίχο από τον «Ερωτικό Λόγο» του Γιώργου Σεφέρη υποδέχθηκε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Σπυρόπουλος τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη όσο και το νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του υπουργείου, σε ιδιαίτερο φιλικό και θερμό κλίμα.

«Το έργο είναι άκρως απαιτητικό και ίσως κατεπείγον, όπως ασφαλώς γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας » τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Σπυρόπουλος ο οποίος έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό με ένα στίχο του Σεφέρη: «Κι όταν φτάσει η ώρα που θα παραδώσετε εσείς το υπουργείο στους μελλοντικούς διαδόχους σας, είθε στον νου σας να έρθει ο στίχος του Σεφέρη: «ο κόσμος ήταν εύκολος – ένας απλός παλμός» (από τον «Ερωτικό Λόγο»)».

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, από την πλευρά του, τόνισε σχετικά το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνη, που αναλαμβάνει, πως δεν πρόκειται να πει τίποτα μέχρι την ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων.

«Οφείλουμε να σεβαστούμε τη συλλογική κυβερνητική δουλειά. Αφού εκθέσουμε το πλαίσιο που σκεφτόμαστε για τον τομέα της Δικαιοσύνης θα αρχίσουμε να εξειδικεύουμε, να ενημερώνουμε, γιατί τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον τόπο αν πρώτα από όλους δε είναι συμμέτοχος ο κόσμος.

Ο κόσμος για να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια, δηλαδή να την υποστηρίξει, πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος. Πολλές φορές εμείς νομίζουμε ότι έχουμε ένα σχέδιο στο κεφάλι μας, το θεωρούμε το καλύτερο δυνατό αλλά αυτό πολύ γρήγορα διαπιστώνουμε ότι δεν αποδίδει επειδή οι βασικοί συντελεστές που θα το υλοποιήσουν, αλλά κυρίως ο κόσμος, ο οποίος θα δεχθεί τις θετικές ή αρνητικές του συνέπειες δεν το γνωρίζει. Σε αυτό θα δουλέψουμε πάρα πολύ. Είναι το μόνο που μπορώ να πω τώρα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φλωρίδης.

Το ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Κυβέρνηση τόνισε ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μπούγας, προσθέτοντας : «Διερχόμαστε την εποχή όπου οι παραδοσιακοί νομικοί θεσμοί πρέπει να αντιμετωπίσουν, να εξισορροπήσουν αλλά και να ενσωματώσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να βελτιώσουν και να επιταχύνουν τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης. Οφείλουμε, όμως να εμπεδώνουμε το αίσθημα των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη με πνεύμα ισονομίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις