Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπουργείο Εξωτερικών για μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα: Οδύνη για την απώλεια ζωών

Υπουργείο Εξωτερικών για μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα: Οδύνη για την απώλεια ζωών

Την οδύνη του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, όπου είχαν βρει καταφύγιο, εξέφρασε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών

“Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Άγιος Πορφύριος είναι η πιο παλιά, ενεργή ακόμη εκκλησία στον παλαιστινιακό θύλακα. Βρίσκεται σε ιστορική συνοικία της παλιάς Γάζας και, σύμφωνα με την παράδοση, εκεί φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Γάζας τον 5ο αιώνα.

 

Ο αριθμός των χριστιανών στη Λωρίδα της Γάζας έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει λιγότεροι από χίλιοι (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ορθόδοξοι), ενώ προτού η Χαμάς αναλάβει την εξουσία στη Γάζα (2007), οι χριστιανοί ήταν περισσότεροι από επτά χιλιάδες.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις