Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Υπουργείο Παιδείας για μικρό Αμίρ: Η ΝΔ πυροβολεί τα πόδια της

Υπουργείο Παιδείας για μικρό Αμίρ: Η ΝΔ πυροβολεί τα πόδια της

Μια ανακοίνωση που παραπέμπει σε γραφείο Τύπου κόμματος και όχι σε γραφείο Τύπου υπουργείου, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με αφορμή την επίθεση στον 11χρονο Αμίρ.

Το υπουργείο Παιδείας που ακόμα διεξάγει έρευνα γιατί πήραν από το παιδί την σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κάνει δημόσια παρέμβαση για να επιπλήξει τη ΝΔ.

Και μάλιστα αυτό, την ώρα που ήδη το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση.

Το υπουργείο Παιδείας, στην ανακοίνωσή του “καταλαβαίνει” ότι η ΝΔ δεν καταδίκασε την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου μαθητή.

Αναφέρει:

«Προκαλεί οργή το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν καταδίκασε τη σημερινή επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν το έκανε και επέλεξε μια ρατσιστική, φασιστική επίθεση να την εντάξει στο αποτυχημένο αφήγημά της περί δήθεν γενικευμένης ανομίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Πριν από λίγη ώρα στη Βουλή είχε αποδειχθεί όχι μόνο η αποτυχία του αφηγήματος, αλλά και ότι το αφήγημα αυτό βλάπτει σοβαρά τη Νέα Δημοκρατία. Προφανές το αδιέξοδο. Υιοθετώντας την ακροδεξιά ρητορεία, πώς να καταδικάσεις ακροδεξιές φασιστικές επιθέσεις;

Έστω και τώρα η Ν.Δ. ας καταδικάσει τη συγκεκριμένη επίθεση, γιατί με την προηγούμενη ανακοίνωσή της το μόνο που κάνει είναι να πυροβολεί τα πόδια της».

Για την ιστορία η ανακοίνωση της ΝΔ που ήταν και η πρώτη που έφτασε από όλα τα κόμματα για την ρατσιστική επίθεση έγραφε το εξής:

«Τα ξημερώματα κάποιοι βανδάλισαν το σπίτι ενός 11χρονου Αφγανού στη Δάφνη, επειδή είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος του σχολείου του. Κάποιοι άλλοι τον είχαν υποχρεώσει προηγουμένως να κρατά αντί σημαίας, μια ταμπέλα του σχολείου του. Αυτή είναι η καθημερινή ανομία που ανέδειξε σήμερα η Νέα Δημοκρατία και έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα. Γι’ αυτήν ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή, καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις