Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Υπουργικό συμβούλιο για προσφυγικό: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Υπουργικό συμβούλιο για προσφυγικό: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για το προσφυγικό συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.
Θα “τρέξουν” δυο προγράμματα για τις ευάλωτες ομάδες.
Πρόγραμμα με χρηματοδότηση της Κομισιόν για 40.000 ανθρώπους.
16.000 θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία σε όλη την Επικράτεια.

Υπό το βάρος της τραγωδίας στη Μόρια, συνεδρίαση το υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε ως στόχο την αποσυμφόρηση της Μόριας μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως θα “τρέξουν” άμεσα δυο προγράμματα που θα αφορούν στις ευάλωτες ομάδες.

Επίσης, θα “τρέξει” πρόγραμμα μετεγκατάστασης για 40.000 ανθρώπους, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Κομισιόν, κι άλλο ένα που προβλέπει τη μετεγκατάσταση 16.000 ανθρώπων σε ξενοδοχεία σε όλη την Επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν επίσης οι αλλαγές στο νόμο για το άλλο και το σχέδιο για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη δήλωσε: «Διερχόμεθα μια εθνική κρίση και απαιτείται όλοι μαζί με πνεύμα υπευθυνότητας, όπως οι Έλληνες μπορούμε να δείχνουμε σε δύσκολες στιγμές, να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Έρχεται ο χειμώνας και όλοι οι Έλληνες, πανελλαδικά, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να υλοποιείται για την αποσυμφόρηση των νησιών».

Ανακοίνωσε και τη συμφωνία των 13 Περιφερειαρχών με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναλογική υποδοχή και φιλοξενία αριθμού αιτούντων άσυλο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις