Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Αλλαγή… φρουράς με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις Κοντονή – Παρασκευόπουλου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις ανάμεσα στον απερχόμενο και το νέο υπουργό Δικαιοσύνης έγινε η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο νέος υπουργός, Σταύρος Κοντονής, δινοντας το “στίγμα” της πορείας που θα χαράξει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, έθεσε ως προτεραιότητα την άμεση ολοκλήρωση νομοθετημάτων που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση αναφέροντας: “Με βάση τις οδηγίες του Πρωθυπουργού πρέπει να τελειώσουμε με τη δεύτερη αξιολόγησης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ένα παραγωγικό υπουργείο. Τα απαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση θα νομοθετηθούν άμεσα. Τα περισσότερα έχουν ολοκληρωθεί. Υπό αυτή την έννοια η παρουσια μου και του κ. Παπαγγελοπουλου είναι μία συνέχιση του έργου της πορηγούμενης διοίκησης. Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο τους χωρίς καμία αλλαγή”.

Ως δεύτερο στόχο έθεσε την επιτάχυνση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων, κάτι που κάθε νέος υπουργός Δικαιοσύνης θέτει ως στόχο!
“Μπορεί η ποιότητα να είναι υψηλοτάτου επιπέδου, αλλά η καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί μειζονα δικαστικά προβλήματα. Αυτή η παθογένεια που έχουν προκύψει από το παρελθόν συνδυάζεται άμεσα από την ασφάλεια δικαίου. Πρόκειται για καρκίνωμα που πρέπει να εξαληφθεί. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για δικαιοσύνη όταν υπάρχει αυτό το φαινόμενο, που συνιστά οιωνεί αρνησιδικεία” τόνισε ο κ. Κοντονής.

Ο νέος υπουργός κ. Κοντονής στη συνέχεια αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, μιλώντας για έναν “εξαίρετο υπουργό και κυρίως ένας ευπρεπέστατο κοινοβουλευτικό άνθρωπο που την ευγένειά του επέδειξε ότι δεχόταν αήθεις επιθέσεις από την αντιπολίτευση και διεθνή κέντρα. Σταθηκε με την ευπρέπειά του, ακλόνητος βράχος αυτού που λέμε νομικό πολιτισμό όπως τον αντιλαμβάνεται η κυβερνηση της αριστεράς”.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την ομιλία του, ανέφερε ότι “ο Σταύρος Κοντονής έρχεται, έχοντας αφησει πισω του ενα εξαιρετικό έργο στο προηγούμενο υπουργείο του. Είναι εξαιρετικός νομικός και θα προσφέρει πολλά. Θα συνεχίσει το έργο του και ο αναπληρωτής υπουργός Δημ. Παπαγελόπουλος, άρα οι οιωνοί είναι εξαιρετικοί”.
Παράλληλα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στα σημαντικότερα νομοσχέδια που κατατέθηκαν επί υπουργίας του, όπως αυτό για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, οι φυλακές ελαφρύνθηκαν κατά 2.000 άτομα, φτάνοντας του 9.500 κρατουμένους, ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του οι φυλακες διένυσαν από τις πιο ήσυχες περιόδους της ιστορίας τους, χωρις αποδράσεις και μεγαλες συγκρούσεις όπως στο παρελθόν”. Παράλληλα, εξήγησε ότι “η αποσυμφόρηση δεν επιτεύχθηκε στο βαθμό που θέλαμε, αλλά φτάσαμε στους 9.500 εγκλείστους. Επίσης καταργήθηκαν οι φυλακες τρίτου τύπου, χωρίς κανένα πρόβλημα ασφάλειας στις φυλακές της χώρας”.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος, αφού χαρακτήρισε τον Στ. Κοντονή ως “έναν έγκριτο δικηγόρο και γνωστό για την αποτελεσματικότητά του” πρόσθεσε: “Θα κάνω ακριβώς τα ίδια. Θα το τροποποιήσω λίγο και θα πω: θα κάνω τα ίδια και περισσότερα!”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε