Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να γίνει εκτενής συζήτηση για τον Κώδικα Δικηγόρων και παραιτούμαι της αποζημίωσης

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να γίνει εκτενής συζήτηση για τον Κώδικα Δικηγόρων και παραιτούμαι της αποζημίωσης

Να μην εξαντληθεί σε λίγες συνεδριάσεις και ας μην υπάρξει πρόσθετη αμοιβή για την ίδια που θα συμμετάσχει στην επιτροπή για τον Κώδικας Δικηγόρων ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συζήτηση του ομώνυμου σχεδίου νόμου.

Όπως εκ παραδρομής γράψαμε χθες, γιατί δεν είχαμε στην διάθεσή μας τα πρακτικά της συζήτησης, η κα Κωνσταντοπούλου δεν ζήτησε να μιλήσει 11,5 ώρες.

Τουναντίον! Όπως είπε: “…Ο Κανονισμός της Βουλής στην συζήτηση κατά άρθρο προβλέπει τέσσερα λεπτά για το κάθε άρθρο. Εν προκειμένω και επειδή είναι 166 άρθρα, προφανώς δεν θα εισηγηθούμε να πολλαπλασιάσουμε 166 με τα τέσσερα λεπτά που προβλέπει ο Κανονισμός, αν και θα πρέπει και οι Υπουργοί και οι Προεδρεύοντες Επιτροπών να λαμβάνουν υπόψη ότι αυτό το οποίο καλείται να κάνει η Βουλή είναι διαβούλευση, δηλαδή, εξέταση άρθρων και συζήτηση επ’ αυτών.”

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι η θέση της είναι ότι θα πρέπει στην κατά άρθρο συζήτηση η επιτροπή να αφιερώσει δύο συνεδριάσεις. Μάλιστα πρότεινε: “για να μην τεθεί κανέναν ζήτημα προτείνω να παραιτηθούμε και της αποζημίωσης από την επιπλέον συνεδρίαση. Άλλωστε, εγώ τουλάχιστον έχω μετάσχει σε μια επιτροπή επί οκτώ μήνες, στην οποία δεν λαμβάναμε αποζημίωση, αλλά η εύορκος άσκηση των καθηκόντων μας έπρεπε να υπάρχει. Δεν υπήρχε για όλους.
Προτείνουμε λοιπόν να γίνουν δύο συνεδριάσεις στη συζήτηση κατά άρθρο και να χωριστεί η συζήτηση σε δύο κεφάλαια, διαφορετικά, όπως είπε και η κυρία Κανέλλη χθες, απλώς για να διαβάσεις τους τίτλους των άρθρων χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο από αυτόν που εσείς προβλέψατε να δοθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δυναμικό come back της Ζωής Κωνστανοπούλου – Κανέλλη: Χαμηλώστε της το μικρόφωνο! – Πολιτική

Κακός χαμός στη Βουλή για τη ΝΕΡΙΤ – Σακοράφα προς Καψή: “Είσαι υπάλληλος του ΔΟΛ” – Πολιτική

Δε χάλασαν τη «συνταγή»! Με άγριο καυγά έπεσε η αυλαία της Προανακριτικής – Ο τουρίστας και η αστεία – Όλοι οι διάλογοι – Πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε