Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής από εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Ζακ Κωστόπουλος: Υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής από εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Να διερευνηθούν ο ρόλος και οι ευθύνες των αρχών αλλά και των εμπλεκόμενων φυσικών προσώπων στην υπόθεση του θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου ζήτησαν από τον Νίκο Βούτση οι εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας (LGBTQI) προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη συμπαράσταση του Κοινοβουλίου και την ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων, ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος και να καταλογισθούν ευθύνες φυσικών προσώπων και αρχών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Συρίγος και ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Το χρονικό

Ο Ζακ Κωστόπουλος βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος. Λίγο νωρίτερα είχε εγκλωβιστεί κάτω από συνθήκες που ερευνώνται μέσα σε κοσμηματοπωλείο. Ο 33χρονος την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 73χρονο κοσμηματοπώλη και έναν 55χρονο μεσίτη. Λίγο αργότερα παρελήφθη νεκρός από το ασθενοφόρο.

Η άγρια επίθεση που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας της περιοχής ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων. Η αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις