Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Πάνω από τα καμένα “πέταξαν” Κοντονής – Παυλόπουλος – “Είδαμε το αποτέλεσμα των εγκληματικών ενεργειών”

Ζάκυνθος: Πάνω από τα καμένα “πέταξαν” Κοντονής – Παυλόπουλος – “Είδαμε το αποτέλεσμα των εγκληματικών ενεργειών”

Την πεποίθησή του ότι οι φωτιές που κατέκαψαν την Ζάκυνθο οφείλονται σε οργανωμένο σχέδιο, επανέλαβε ο Σταύρος Κοντονής. Ο Υπουργός Δοικαιοσύνης πέταξε πάνω από τις καμένες περιοχές του νησιού μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ώστε να διαπιστώσουν και να ενημερωθούν από τον αρχηγό του Σώματος για το μέγεθος της καταστροφής.

«Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, πετάξαμε με πυροσβεστικό ελικόπτερο και είδαμε το αποτέλεσμα των εγκληματικών ενεργειών των προηγούμενων ημερών, προκειμένου και ο Πρόεδρος να σχηματίσει ο ίδιος μια εικόνα για την καταστροφή που υπέστη το νησί» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής.

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Ζάκυνθο, πρόσθεσε: «Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ενδιαφέρον του, το οποίο δεν είναι σημερινό, ήταν ενδιαφέρον καθ΄ όλη την διάρκεια των ημερών και των ωρών που δοκιμαζόταν το νησί. Με συνεχείς επαφές με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη, ήταν ενήμερος για την κατάσταση που επικρατούσε».

Τέλος, ο κ. Κοντονής εξέφρασε την χαρά του για τη συμμετοχή του κ. Παυλόπουλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, λέγοντας: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για όλους τους Ζακυνθινούς, που σήμερα επισκέπτονται το νησί, συμμετέχοντας στις εορτές του Αγίου Διονυσίου. Μας τιμούν με την παρουσία τους και οι δύο. Η Ζάκυνθος, με ιδιαίτερη χαρά τους υποδέχτηκε, τους καλωσόρισε και τους φιλοξένησε».

Παυλόπουλος: Οι πυροσβέστες έχουν την αναγνώριση όλου του Ελληνικού λαού

Αρχηγέ, ευχαριστώ για την ενημέρωση, ευχαριστώ το πλήρωμα γι΄ αυτή την περιήγηση σήμερα στην Ζάκυνθο. Μου δίνεται η ευκαιρία σήμερα δημόσια, γιατί το γνωρίζετε όλες εκείνες τις δύσκολες νύχτες όταν επικοινωνούσαμε, σας είχα πει και το πιστεύω ότι οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν καταφέρει πράγματα τα οποία τους τιμούν και τιμούν και τον Τόπο.

Όλο αυτό το διάστημα ιδίως εδώ στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κεφαλονιά, την Ηλεία και την Αττική όπου είχαμε τα μεγαλύτερα προβλήματα η Πυροσβεστική απέδειξε ότι κάνει το καθήκον της με ένα τρόπο που υπερβαίνει τις δυνατότητες της. Ξέρω την αυτοθυσία και την γενναιότητα με την οποία επιτελείτε τα καθήκοντά σας.

Θέλω να ξέρετε ότι έχετε την αναγνώριση όλου του ελληνικού λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ποτέ δεν πρόκειται ο αγώνας, η προσφορά σας να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης κι αυτό το είδατε, γιατί ουδείς είπε ο,τιδήποτε για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων σας.

Να είστε πάντα καλά, να έχετε δύναμη, να είστε υπερήφανοι για το Πυροσβεστικό Σώμα, να είστε υπερήφανοι γιατί υπηρετείτε τον Τόπο αυτές τις δύσκολες ώρες. Και πάλι σας ευχαριστώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις