Πολιτική

Ζαριφόπουλος στο newsit.gr: «Έρχεται το gov.gr»! video

Συναλλαγές με το Δημόσιο μέσα από την οθόνη του υπολογιστή ή το κινητό μας τηλέφωνο προαναγγέλλει ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος με συνέντευξή του στο newsit.gr.

Σύντομα αυτό που έμοιαζε… ακατόρθωτο θα είναι πραγματικότητα: Όλοι οι πολίτες θα μπορούν να συναλλάσσονται με το Δημόσιο από την οθόνη του υπολογιστή τους ή από το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο. Στη συνέντευξή του στο newsit.gr, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος αποκαλύπτει ότι μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 θα είναι έτοιμο το “gov.gr”.

Δηλαδή η νέα δικτυακή πύλη που θα λειτουργεί σαν ένα «ηλεκτρονικό ΚΕΠ» και θα προσφέρει σε πρώτη φάση με μία μόνο κίνηση όλα όσα χρειάζεται να κάνουν σήμερα οι γονείς μετά τη γέννηση του παιδιού τους: ληξιαρχείο, οικογενειακή μερίδα, έκδοση ΑΜΚΑ, εγγραφή στα ασφαλιστικά ταμεία, είσπραξη επιδομάτων κτλ.

Όλα… στην οθόνη μας!

Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, στόχος είναι σε βάθος χρόνου όλα τα στοιχεία που αφορούν τη σχέση του Δημοσίου με τους πολίτες ν’ αντλούνται αυτόματα ακόμη π.χ. κι από τις τράπεζες, ενώ οι ίδιες δομές ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης θ’ αφορούν και τις επιχειρήσεις, καθιστώντας το όλο περιβάλλον πιο φιλικό στις επενδύσεις.

Θα υπάρξουν, επίσης, προγράμματα επιμόρφωσης κι εξοικείωσης με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για δημοσίους υπαλλήλους και πολίτες, ενώ εξετάζονται αλλαγές στη νομοθεσία για τις προμήθειες, ούτως ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί που θα εξασφαλίσουν τη διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών και συστημάτων του Δημοσίου.

Να «μιλούν», δηλαδή, άνθρωποι και μηχανές σε διαφορετικά πόστα στο Δημόσιο μεταξύ τους

Τέλος, ο κ. Ζαριφόπουλος αποκαλύπτει ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές με τεχνολογικούς κολοσσούς και άλλες μεγάλες εταιρείες και σύντομα θα υπάρχουν… καλά νέα για την Ελλάδα μέσα από τις συμφωνίες που θ’ ανακοινωθούν.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος στο newsit.gr

Συνέντευξη στον Αιμίλιο Περδικάρη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη φορολόγηση των τραπεζών: Πρόταση στη λογική των «εύκολων λύσεων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιλέγει στοχευμένες παρεμβάσεις, χωρίς να διακινδυνεύεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Παύλος Μαρινάκης