Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ζαχαράκη: «Εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια μέσα στο 2024»

Ζαχαράκη: «Εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια μέσα στο 2024»

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε ότι μέσα στο 2024 θα ξεκινήσει το εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό πρόβλημα και την οικογένεια.

«Με την ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει την πρόνοια στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε σήμερα (3.9.2023) στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» η Σοφία Ζαχαράκη και προανήγγειλε: «μέσα στο 2024 θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έκανε αναφορά και στο πρόβλημα της εύρεσης εργασίας που αντιμετωπίζουν οι ΑμεΑ.

«Ένα άτομο με αναπηρία θέλει κυρίως πρόσβαση στην εργασία. Αυτό θα στοχεύσουμε να αυξήσουμε», είπε η Σοφία Ζαχαράκη.

Αναφερόμενη στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Αυτή η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του υπουργείου».

 

Παράλληλα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε: «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις