Πολιτική

Ζαχαράκη: Να διδαχτούν αυτές τις μέρες τα παιδιά τη χρήση μάσκας

Το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει και άπαντες θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της μάσκας κάτι για το οποίο μίλησε η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι φέτος υπήρξε φροντίδα ώστε να υπάρχουν πιο έγκαιρα από ποτέ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, έγινε η πρόσληψη χιλιάδων καθηγητών ειδικής αγωγής, υπήρξε συνεργασία για τις μάσκες και τα αντισηπτικά, φυσικά και για τις καθαρίστριες στα σχολεία.

Σε ότι αφορά την ανεύρεση αιθουσών, η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθούν χώροι για να στεγαστούν τμήματα και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, όπως γνωρίζει άριστα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν δίστασε να απαντήσει και στις αιχμές των εκπαιδευτικών ότι δεν υπάρχει θεσμική προστασία τους έναντι των γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στο σχολείο. «Θα υπογραφούν και θα σταλούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις και εγκύκλιοι, που αφορούν την λειτουργία του σχολείου και την θωράκιση των εκπαιδευτικών για την περίοδο που ξεκινά», ήταν τα λόγια.

Η κ. Ζαχαράκη κάλεσε όλους να εκμεταλλευθούν τις ημέρες μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους, ώστε τα παιδιά να διδαχθούν με τον καλύτερο τρόπο την χρήση της μάσκας και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε ειδικές οδηγίες που έχουν σταλεί για την διαδικασία της κατανάλωσης φαγητού από τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες, ενώ διευκρίνισε ότι εγκαίρως έχει υπάρξει κρατική μέριμνα για την επάρκεια καθαριστριών σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 30