Πολιτική

Ζαχαράκη: Να διδαχτούν αυτές τις μέρες τα παιδιά τη χρήση μάσκας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει και άπαντες θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της μάσκας κάτι για το οποίο μίλησε η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι φέτος υπήρξε φροντίδα ώστε να υπάρχουν πιο έγκαιρα από ποτέ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, έγινε η πρόσληψη χιλιάδων καθηγητών ειδικής αγωγής, υπήρξε συνεργασία για τις μάσκες και τα αντισηπτικά, φυσικά και για τις καθαρίστριες στα σχολεία.

Σε ότι αφορά την ανεύρεση αιθουσών, η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθούν χώροι για να στεγαστούν τμήματα και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, όπως γνωρίζει άριστα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν δίστασε να απαντήσει και στις αιχμές των εκπαιδευτικών ότι δεν υπάρχει θεσμική προστασία τους έναντι των γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στο σχολείο. «Θα υπογραφούν και θα σταλούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις και εγκύκλιοι, που αφορούν την λειτουργία του σχολείου και την θωράκιση των εκπαιδευτικών για την περίοδο που ξεκινά», ήταν τα λόγια.

Η κ. Ζαχαράκη κάλεσε όλους να εκμεταλλευθούν τις ημέρες μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους, ώστε τα παιδιά να διδαχθούν με τον καλύτερο τρόπο την χρήση της μάσκας και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε ειδικές οδηγίες που έχουν σταλεί για την διαδικασία της κατανάλωσης φαγητού από τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες, ενώ διευκρίνισε ότι εγκαίρως έχει υπάρξει κρατική μέριμνα για την επάρκεια καθαριστριών σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από την Κρήτη: Πόλεμος στα καρτέλ, στήριξη στην Ελλάδα του μόχθου
Με αιχμές για την ακρίβεια, τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και τους «αγρότες Κολωνακίου», ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε από τη Γέργερη την προστασία της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίκεντρο των πολιτικών του δεσμεύσεων
Αλέξης Τσίπρας
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της στο vidcast «No Filters» και την Κατερίνα Σερέτη για τις εκλογές, τη διεύρυνση, τις συνεργασίες, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τον σεξισμό στην πολιτική
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ 12
Στα «κόκκινο» η κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ με αφορμή το άρθρο του Καρτερού: Ο ακροδεξιός Καμμένος και οι καταγγελίες της Χαριλάου Τρικούπη
Σε αυτό το σκηνικό, που όλα δείχνουν πως θα διατηρηθεί πολεμικό τις επόμενες μέρες, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί να αλλάξει την ατζέντα και να επικεντρωθεί στα σημαντικά
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ