Πολιτική

Ζαχαριάδης «καρφώνει» Παππά μετά τις αιχμές για τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η δουλειά μας δεν είναι να μαλώνουμε στα κανάλια»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απαντά στις βολές, ενώ η συζήτηση για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και τη στάση απέναντι στην ΕΛΑΣ τροφοδοτεί νέα ένταση στην Κουμουνδούρου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο επεισόδιο στην εσωκομματική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε ο Νίκος Παππάς, βάζοντας στο στόχαστρο τον Κώστα Ζαχαριάδη και αφήνοντας αιχμές για το αν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ασκεί ενεργά τα καθήκοντά του. Ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε, στέλνοντας μήνυμα αποκλιμάκωσης αλλά και σαφή αιχμή προς όσους μεταφέρουν τη σύγκρουση στα τηλεοπτικά πάνελ.

Η απάντηση του Κώστα Ζαχαριάδη ήρθε σε μια στιγμή κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να δοκιμάζεται από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και από τη συζήτηση για τη στάση του απέναντι στο νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (09.06.2026) στην ΕΡΤ, αμφισβήτησε ευθέως τον τρόπο λειτουργίας της ηγεσίας, ζητώντας εξηγήσεις από τον Σωκράτη Φάμελλο και στρέφοντας ταυτόχρονα τα βέλη του κατά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

«Η δουλειά των στελεχών του κόμματος δεν είναι να μαλώνουν μεταξύ τους στα κανάλια. Αρκετά πληγώσαμε την κοινωνική βάση της παράταξης», ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης στο Dnews, απαντώντας στις αιχμές του πρώην υπουργού. Η αποστροφή του λειτουργεί ως διπλό μήνυμα: αφενός προς τον Νίκο Παππά, αφετέρου προς το σύνολο των στελεχών που επιλέγουν τη δημόσια αντιπαράθεση την ώρα που το κόμμα δείχνει να βρίσκεται σε οριακή πολιτική συνθήκη.

Η παρέμβαση Ζαχαριάδη ήρθε μετά την αιχμηρή τοποθέτηση Παππά, κατά την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «ενδεχομένως να χρειάζεται και ο εκπρόσωπος Τύπου να βγει δημόσια και να διευκρινίσει», προσθέτοντας: «Δεν ξέρω αν ασκεί τα καθήκοντά του, δεν γνωρίζω. Έχω να τον δω πάρα πολύ καιρό. Δεν βγαίνει στις τηλεοράσεις».

Πίσω από την προσωπική αιχμή προς τον Κώστα Ζαχαριάδη βρίσκεται η βαθύτερη αναταραχή που προκαλεί στην Κουμουνδούρου η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Το μήνυμα που εξέπεμψε το κομματικό όργανο θεωρείται από πολλούς θολό, καθώς άνοιξε τη συζήτηση για συντεταγμένο διάλογο με την ΕΛΑΣ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη), το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει ποιος διαπραγματεύεται, με ποια εντολή και με ποιον τελικό στόχο.

Ο Νίκος Παππάς είχε προηγουμένως ζητήσει από τον Σωκράτη Φάμελλο να εξηγήσει τι σημαίνει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τα δικά του καθήκοντα μέχρι τις εκλογές. «Φαντάζομαι ότι ο Σωκράτης Φάμελλος αντιλαμβάνεται το κλίμα και τα ερωτήματα που δημιουργούνται», ανέφερε, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει δημόσιες απαντήσεις.

Στο επίκεντρο της κριτικής του πρώην υπουργού έθεσε συνολικό θέμα λειτουργίας της ηγετικής ομάδας, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται με ασάφειες. Κατά τον ίδιο, η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να οδηγήσει σε συντεταγμένη πολιτική κίνηση και όχι σε μεμονωμένες διαπραγματεύσεις στελεχών για την επόμενη ημέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Φωτιά» στη Βουλή για το μεταναστευτικό: Το ρητορικό ερώτημα Βορίδη για τις βάρκες, η παρέμβαση Καιρίδη και τα πυρά του ΚΚΕ
Σε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η συζήτηση για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον Θάνο Πλεύρη να υποστηρίζει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι οι επιστροφές
Μάκης Βορίδης
Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με Πατριάρχη Ιεροσολύμων: «Είμαστε στο πλευρό σας»
«Για την προστασία των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου, την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής αλλά και την υπεράσπιση του νομικού καθεστώτος των Αγίων Τόπων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο. Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Αντώνης Σαμαράς: «Έχει λάβει τις αποφάσεις του» λέει για το νέο κόμμα ο εκπρόσωπός του – Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για «σχέδιο αποδόμησης»
Ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού κατηγόρησε το κυβερνητικό στρατόπεδο για οργανωμένη επίθεση και επέμεινε ότι οι διαφορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αποκλειστικά πολιτικές
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία αρχείου: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
79